Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, Sakarya'daki Toyota fabrikasını gezdi.

        Arifiye ilçesinde bulunan fabrikayı ziyaret eden komisyon üyeleri, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Hiroshi Kato'dan fabrika hakkında bilgi aldı.

        Kato, komisyon üyeleri adına verilen yemekte yaptığı konuşmada, yatırım bedellerinin toplam 1,8 milyar avroya ulaştığını, 5 binden fazla kişiye istihdam sağladıklarını söyledi.

        Geçen yıl itibarıyla yılda 280 bin araç düzeyine yükselttikleri kapasiteyle bugün Toyota'nın Avrupa'daki en yüksek üretim hacmine sahip fabrika konumunda olduğunu anımsatan Kato, "Üretimimizin büyük bir kısmını dünyanın yaklaşık 100 ülkesine ihraç ediyoruz. Türk otomotiv sanayisinin bir üyesi olarak ihracat fazlasıyla ekonomiye katkıda bulunuyor olmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin ilk bin ihracatçı firma araştırmasının en üst sıralarında Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak yer almaktayız. Yeni modelimiz Türkiye'de üretilen ilk hibrit model olan C-HR'ın seri üretiminin başlamasıyla bir önceki yıla istinaden ihracatımızı 2017 yılı sonu itibarıyla iki katına çıkartmış durumdayız." şeklinde konuştu.

        Artan istihdam, yatırım, kapasite kullanımının yanı sıra verimlilik yoluyla ekonomiye daha çok katkı sağladıklarına dikkati çeken Kato, sadece kendilerinin değil, parça tedarik eden yan sanayinin de paralel bir büyüme içerisinde olduğunu kaydetti.

        - "Yerli otomobil üretim çalışmalarını takip ediyoruz"

        Fabrika gezisinin ardından gazetecilere açıklama yapan komisyon başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Türkiye'nin otomotivde önemli bir altyapıya sahip olduğunu söyledi.

        Komisyon olarak yerli ve milli marka otomobilin üretilmesi çalışmalarını yakından izlediklerini vurgulayan Altunyaldız, "Dün akşam itibarıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile toplantı yaptık. Kendisinden bu konudaki gelişmeleri aldık. Şu an itibarıyla her şeyin planlandığı gibi gittiğini görüyoruz. Ayrıca, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı'mızla da bu konuyla alakalı birlikte olduk. Pozitif ve yapıcı katkılarıyla çalışmalara ivme kazandıran rolümüzle bu çalışmaların (yerli otomobil) planlandığı şekilde bitmesine yönelik biz de katkılarımızı vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

        İstihdamı, geleceği ve katma değeriyle otomotiv sektörünün Türkiye açısından çok önemli olduğuna işaret eden Altunyaldız, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Biz de bu sektörün her türlü sorununda yanındayız, gelişmelerin takipçisiyiz. Bugün dünya otomotivini 100 kabul edersek 1,7'sini Türkiye üretiyor. Bu rakamın daha yukarı çıkacağından eminiz çünkü bu sektörün altyapısı, bilgi birikimi, insan kaynağı ve teknoloji gelişimine dönük dönüşüm çalışmaları Türkiye'nin son derece önem verdiği ve yerli marka otomobille bu lokomotif rolünü arttıracağı sektör olduğunu söylüyoruz. Tüm çalışanlara, emeği geçenlere, ihracat rekoru kıranlara teşekkür ediyoruz. Türkiye'ye daha çok otomotiv yatırımcısının bu iklimi kullanması için gelmesini bekliyoruz."

        Ziyarette AK Parti milletvekilleri Necip Kalkan, Şahin Tin, Murat Demir, Zeki Aygün, CHP milletvekilleri Kazım Arslan, Didem Engin, İrfan Bakır ve Tahsin Tarhan da yer aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa