Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan ve meslekten ihraç edilen 3'ü firari 18'i tutuklu 36 polisin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme heyeti 10 sanığın yurt dışına çıkış yasağı ile tahliyesine karar verdi.

        Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan eski Adana İl Emniyet Müdürü M.A, bazı tutuksuz sanıklar ile tutuklu sanıklardan İsmail Bilgin, Bayramali Doğru, Yasin Sezen, Şeref Şahin, Yakup Barut ve avukatları hazır bulundu. Diğer tutuklu sanıklar ise duruşmaya bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

        Mahkemede savunma yapan sanık Bilgin, 19 aydır tutuklu bulunduğunu ve suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

        Mahkeme başkanı sanık Bilgin'e ByLock tespit ve değerlendirme tutanağından kullanıcı adının "Blgn" olduğunu ve dijital veri incelemelerinde Eagle izine rastlandığını bildirerek bu konuda savunma yapmasını istedi.

        Sanık Bilgin ise dijital veri incelemelerinin avukatı eşliğinde yapılmadığını, suça konu olan şifreli programları kullanmadığını iddia ederek tahliyesini ve beraatini talep etti.

        Sanık Barut ise dini bir cemaat olarak girdiği bu yapının örgüt içerisinde sadece sohbet toplantılarına katıldığını ifade etti. Pişman olduğunu anlatan Barut tahliyesini ve beraatini talep etti.

        Mahkemede savunma yapan diğer sanıklar da suçlamaları reddederek tahliye ya da beraatlerini istedi.

        Daha sonra Cumhuriyet Savcısı eksik hususların giderilmesi ve tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaasını verdi.

        Mahkeme heyeti de tutuklu sanıklar Erkan Gezgin, Ahmet Şenal, Salih Atalay, Tunay Saygılı, Ahmet Temuçin Toprak, Yakup Barut, Erhan Yıldırım, Halil Alıncak, Yasin Sezen, Bayramali Doğru'nun yurt dışına çıkış yasağı ile tahliyesine karar vererek duruşmayı 18 Mayıs'a erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa