Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de imam hatip ortaokulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin'de terör örgütlerine karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçiklere destek amacıyla Arapça "Afrin" koreografisi oluşturdu.

        Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nihat Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mehmetçik'in dua beklediğini dile getirerek, şunları söyledi:

        "553 öğrencimiz var. Çocuklarımızın hepsinden Afrin'deki operasyona katılan Mehmetçiğimiz için dua etmelerini istedim. Bir hafta önce başlamıştık duaya. Sağ olsun çocuklarımız İhlas ve Fatiha surelerini okumaya başladı. Öğrencilerimizden bazıları 2 bin ihlas okudu. Toplamda 110 bin ihlas, 60 bin Fatiha suresi okuduk. Bugün de duasını yaptık. Bunlardan hasıl olan sevabı evvela şehitlerimize gönderiyoruz. Cenabı Allah inşallah Afrin'deki askerlerimize zafer nasip eder."

        Mehmetçik'in Afrin'de iman gücü ile mücadele ederken kendilerinin de askerlere manevi destek vermeye çalıştıklarını vurgulayan Aksoy, "Yüce Yaradan inşallah dualarımızı kabul eder ve askerimize zaferler niyaz eder. Bugün duamız sırasında Arapça Afrin koreografisi oluşturduk. Allah askerimizin yar ve yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

        7. sınıf öğrencisi Ekrem Karlıök, "Askerlerimiz inşallah sağ salim evlerine dönerler. Mehmetçiğimizin şehit olduğunu televizyonlarda gördüğümüzde içimiz parçalanıyor. Allah yardımcıları olsun." dedi.

        8. sınıf öğrencisi Eda Dölek de Afrin'deki askerlere dualarını gönderdiklerini belirterek, hepsinin sağ salim Türkiye'ye dönmeleri temennisinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa