Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen emniyet çalışanlarından 9'u tutuklu, 23 sanığın duruşmasına devam edildi.

        2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu, tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı.

        Dosyaya eklenmek üzere mahkemeye gönderilen bazı belgelerin okunmasının ardından sanıkların savunmaları alındı.

        Tutuklu sanıklardan H.H.A, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirtti.

        Sanık H.H.A, savunmasında, "1996 yılında polis memuru olarak mesleğe başladım. 2012 yılında komiserlik sınavını kazandım ve Ankara'da eğitim aldım. Sınıf arkadaşlarımdan biriyle eve ders çalışmaya gittim. O evde örgüt lideri Fetullah Gülen'in kitaplarının olduğunu gördüm. Bu evde bazen sohbetler olurdu. 2013 yılında Kahramanmaraş'a tayin oldum. Burada da Emrah isimli bir öğretmen tarafından bizlere sohbet verilmeye başlandı. 17-25 Aralık'tan sonra sohbet toplantılarına gelmeler azalınca Emrah isimli öğretmen bana dini konuları paylaşmak için ByLock yükledi. ByLock üzerinden Fetullah Gülen'in kitaplarından bazı bölümler atılırdı. Bir süre sonra Emrah isimli öğretmen ByLock'ta problem olduğunu söyleyip onun yerine Kakao Talk isimli programı yükledi." ifadelerini kullandı.

        Diğer sanıklar savunmalarında suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar H.H.A. ile 3 sanığın tahliyesine, diğer sanıklarının tutukluluklarının devamına ve dosyadaki eksikliklerinin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa