Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Kral Selman Vakfı tarafından Adıyaman'da barınan bin Suriye uyruklu aileye, battaniye ve kışlık malzeme yardımında bulunuldu.

        Vakfın temin ettiği iki tır dolusu battaniye ve kışlık malzeme, Adıyaman İnsani Yardım Derneği yetkilileri aracılığıyla Atatürk Spor Salonu bahçesinde düzenlenen törenle sığınmacılara dağıtıldı.

        İnsani Yardım Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Mahmut İzci, gazetecilere yaptığı açıklamada, yardım paketlerinin içerisinde hijyen ürünleri, battaniye ve çocuk bezi gibi malzemelerin bulunduğunu söyledi.

        Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu da yardımların 5 bin 400 kişinin ihtiyacını giderdiğini belirtti.

        Suriye uyruklu Muhammed Ali, Halep'ten 5 yıl önce Esed rejimi saldırılarından kaçıp Türkiye'ye sığındığını, desteğinden dolayı hayırseverlere minnettar olduklarını dile getirdi.

        Halil Hosaka ise Afrin bölgesinden eşi ve 3 çocuğunu da yanına alarak PYD/PKK terör örgütünden kaçıp Türkiye'ye sığındığını dile getirdi.

        Afrin'e dönmeyi çok istediğini ifade eden Hosaka, "Memleketim terör örgütlerinden temizlenince geri döneceğim. Şu anda bölgenin güvenli olmadığını biliyorum. İnşallah en kısa zamanda Afrin terör örgütlerinden kurtarılır." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa