Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Ortadoğu Koordinatörü Mehmet Nedim Aslan, "Suriyeliler için İleri Düzey Türkçe Eğitimi" projesi kapsamında 930 öğrencinin barınma merkezlerinde, 3 bin 500 öğrencinin şehir merkezindeki üniversitelerde eğitim gördüğünü belirtti.

        YTB yetkilileri, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği ve Avrupa Birliği desteğiyle gerçekleştirilen ''Suriyeliler için İleri Düzey Türkçe Eğitimi'' projesi kapsamında, Hatay'daki geçici barınma merkezlerinde eğitim alan Suriyeli öğrencileri ziyaret etti.

        Suriyeli öğrencilerin üniversite eğitimlerinin ve sosyal hayata katılımlarının kolaylaştırılmasının amaçlandığı proje çerçevesinde YTB Ortadoğu Koordinatörü Aslan ve beraberindeki heyet, Altınözü ve Yayladağı geçici barınma merkezlerinde oluşturulan sınıflarda öğrencilerle bir araya geldi, dil merkezi yetkililerinden projenin işleyişiyle ilgili detaylı bilgiler aldı.

        Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli öğrencilerin yükseköğrenimine kazandırılması için ileri düzey Türkçe eğitimi verdiklerini söyledi.

        Proje kapsamında eğitimlerin Türkiye'de 10 ildeki 19 kampta verildiğini aktaran Aslan, şunları kaydetti:

        "Hatay'da Türkçe eğitimi alan öğrencileri yerinde ziyaret ederek eğitim sürecini denetledik. Şunu gördük ki öğrencilerimiz gerçekten çok güzel Türkçe konuşuyorlar. Burada öğretmenlerimizin emeği büyük. Proje kapsamında 930 öğrenci kamplarda, 3 bin 500 öğrenci ise şehir merkezindeki üniversitelerde eğitim görüyorlar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa