Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da bıçaklanarak ağır yaralı kaldırıldığı hastanede ameliyathaneye götürülürken koridorda kalbi duran kişi, sedye üzerinde çıkarak kalp masajı yapan doktorun çabalarıyla hayata döndürüldü.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir kavgada bıçaklanan 32 yaşındaki erkek hasta, 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Bursa Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        Ambulanstan indirildikten sonra sedyeyle acil birimine ve buradan da zaman geçirmeden ameliyathaneye götürülen yaralının koridorda kalbi durdu.

        Durumu fark eden Acil Tıp Uzmanı Dr. Hüseyin Yenice, sedyenin üzerine çıkarak hastaya kalp masajı yapmaya başladı. Ameliyathaneye kadar sedye üzerinde kalp masajını sürdüren doktor, yaralıyı tekrar hayata döndürdü.

        Ameliyatı da başarılı geçen hastanın genel durumunun iyi olduğu ve hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü bildirildi.

        Hastaya sedye üzerinde kalp masajının yapıldığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

        - "Sedyenin üzerine çıkıp kalp masajı yaptığım anı hatırlamıyorum"

        Yenice, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün sabah saatlerinde bıçaklanan kişinin hastaneye hemen getirildiğini ve müdahaleleri anında gerçekleştirdiklerini söyledi.

        Hastanın ilk anda durumunun çok kötü olduğunu aktaran Yenice, şunları kaydetti:

        "Kalbinin sol alt tarafında iki kesi vardı. İlk müdahaleleri yaptıktan sonra hekimlerimizi aradık. Onlar da acilen ameliyathaneye getirmemizi istediler. Biz de hastamızın 'hipoksi' kalmaması için elimizden geldiğince hızlı bir şekilde ameliyathaneye çıkardık. Hastamız şu an hayatta. Acil serviste çalışan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sedyenin üzerine çıkıp kalp masajı yaptığım anı hatırlamıyorum. Yollarda gelip giderken kalp masajı çok zor oluyor. Özellikle de hasta sedye üzerindeyse. O an yapmam gerekiyordu ve çok şükür yaptım."

        Hastane Başhekimi Op. Dr. Tarık Kuzhan da yaralının sabah saatlerinde hastaneye geldiğini ve hızla koordinasyon sağlandığını belirterek, yaralının hayatta kalmasının sağlandığını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa