Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, "Bugün Afrin'deki harekatta, belki de bugüne kadarki en büyük güç ve destek kendi üretimimizden ve teknolojimizden geldi." dedi.

        Yücel, gelecek yıl eğitime başlaması planlanan Edirne Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi ile ilgili Edirne Bahçeşehir Koleji Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

        Enver Yücel müfredatı ezberleyen değil, var olan bilgileri kullanıp üreten gençler yetiştirdiklerine işaret ederek, Bahçeşehir'in dünya çapında büyük bir eğitim kurumu olduğunu belirtti.

        - "Dünyada ne varsa eğitim anlamında ülkeme getiriyorum"

        Anaokulundan itibaren çocuklara kodlamayı öğrettiklerini ifade eden Yücel, şunları kaydetti:

        "Bugün Afrin'deki harekatta, belki de bugüne kadarki en büyük güç ve destek kendi üretimimizden ve teknolojimizden geldi. İnsansız hava araçlarıyla vesaireyle. Bir ülkenin, bir bireyin özgürlüğü ve bağımsızlığı, onun ekonomik gücü ile çok ilgilidir.

        Senin tankın, tüfeğin yoksa ulu ortaya çıkamazsın. 'Süper ülke' diyorsak bu ülkelerin ortaya koyduğu teknolojiler var. Bunların tümünün olma yolu eğitimden ve iyi eğitimden geçiyor. Dolayısıyla bizler de sistemi dönüştürmek istiyoruz. 11 yıl önce açtık Fen ve Teknoloji Lisesini. Dünyayı dolaşıyorum, bakıyorum. Eğitim ile ilgili iyi ne varsa okullarımıza, ülkemize getirme gayreti içindeyim."

        Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ da çeşitli illerde Fen ve Teknoloji Lisesi açtıklarını söyledi.

        Edirne'nin tarihi gibi eğitim anlamında da önemli kentlerden biri olduğunu dile getiren Dağ, lisenin gelecek yıl eğitim öğretime başlamasını planladıklarını bildirdi.

        Dağ, Türkiye’nin Endüstri 4.0’ı yakalaması ve geleceğin teknoloji ihracatıyla kalkınan ülkeleri arasında yer almasının tek yolunun, fen eğitimine yenilikçi bir yaklaşım getirmekten geçtiğinin altını çizdi.

        İstanbul Bahçeşehir’de bulunan ilk Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi Kampüsü'nün ardından İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Samsun, Trabzon, Antalya ve Eskişehir’de açılan kampüslerle Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri’nin sayısının Türkiye genelinde 8’e çıktığını aktaran Dağ, 2018-2019 eğitim öğretim yılında bu sayının Ankara, Edirne, Darıca, Gaziantep, Hatay ve İstanbul Halkalı’da açılacak yeni kampüslerle 14’e çıkacağını belirtti.

        Toplantıya, Bahçeşehir Okulları üst yönetimi, Bahçeşehir Edirne Okulu müdürleri Mahmut Boztürk ve Aysun Yiğitsoy, öğretmenler ve veliler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa