Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Enerji ve madencilik sektörlerinde ocak ayında 62 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

        Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, ocakta tarım, imalat, hizmet, enerji ve madencilik sektörlerinde toplam 532 proje yatırım teşvik belgesi almaya hak kazandı.

        Bu dönemde enerji ve madencilik sektörlerinde 62 projeye yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 847 milyon lira olarak hesaplandı. Enerji ve madencilik yatırımları için verilen toplam 62 teşvik belgesinin 51'i tamamen yeni yatırımlar için düzenlendi.

        Söz konusu sektörlerdeki yatırımlar içinde sabit yatırım tutarı en yüksek proje, 156 milyon 885 bin 351 lira ile Silopi Elektrik Üretim AŞ'ye ait Şırnak'taki 413,25 megavatlık yerli asfaltit termik elektrik üretim tesisi projesi oldu. Bu projeyi, 115 milyon 369 bin 286 lira ile MB Elektrik Üretim Ltd. Şti.'nin Kırklareli'deki 30 megavatlık rüzgar enerjisi santrali projesi ve 114 milyon 810 bin 160 lira ile Vento Elektrik Üretim AŞ'nin İzmir'deki 25,2 megavatlık rüzgar enerjisi santrali projesi izledi.

        Ocak ayında yatırım teşvik belgesi verilen projelerin hayata geçirilmesiyle enerji ve madencilik sektörlerinde 349 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa