Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay'da kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda, 2 bin 43 paket gümrük kaçağı sigara, 1 kilo 545 gram kubar esrar, 2 adet Glock marka tabanca ve şarjör, 3 adet av tüfeği, 12 adet cep telefonu, 15 adet sim kart, 1 adet el telsizi ve 7 bin 800 lira ele geçirilirken, 71 kaçak göçmen de yakalandı. Olayla ilgisi olduğu iddia edilen 13 kişi gözaltına alındı.

        Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbarat çalışmaları sonucunda, Yayladağı ilçesinde örgütlü olarak "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na Muhalefet, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti ve Göçmen Kaçakçılığı" suçlarının işlendiği bilgisi alındı.

        Yürütülen soruşturma kapsamında, çeşitli tarihlerde yapılan operasyonlarda 2 bin 43 paket gümrük kaçağı sigara, 1 kilo 545 gram kubar esrar ile 1 adet Glock marka tabanca ele geçirildi.

        Operasyonlarda yasa dışı yollarla Türkiye'ye giren 71 yabancı uyruklu da yakalandı.

        Aynı soruşturma kapsamında, Yayladağı ve Antakya ilçelerinde 19 Şubat Pazartesi günü düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda ise 1 adet 9 milimetre Glock marka tabanca ve şarjör, 3 adet av tüfeği, 12 adet cep telefonu, 15 adet sim kart, 1 adet el telsizi ile 7 bin 800 lira nakit para ele geçirildi.

        Olayla ilgili olarak 8'i Suriye uyruklu, 5'i Türk vatandaşı olmak üzere 13 kişi gözaltına alındı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa