Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum’un Oltu ilçesindeki Oltu Çayı'na, geçen ay dökülen atık maddenin akarsu çevresinde kirliliğe yol açtığı ancak kuş ve balık ölümlerine neden olmadığı bildirildi.

        Oltu Kaymakamı Şenol Turan başkanlığında kaymakamlık binasında asayiş ve güvenlik toplantısı düzenlendi.

        Kaymakam Turan, burada yaptığı konuşmada, geçen ay Oltu Çayı'na atık madde atılması sonrası bölgede Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce inceleme yapıldığını anımsattı.

        Söz konusu kurumun incelemelerine ilişkin hazırladığı yazının kaymakamlığa gönderildiğini anlatan Turan, yazıda fuel oil olduğu düşünülen maddenin çay çevresindeki 7 kilometrelik alanda toprak ve bitki örtüsünde az miktarda kirliliğe yol açtığının belirtildiğini ifade etti.

        İncelemelerde su yüzeyinde herhangi bir kirlilik, balık veya kuş ölümlerinin olmadığının tespit edildiğini belirten Turan, çayın çevresindeki kirliliğin giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

        Çaya atık madde atan kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Muhtarların da katıldığı toplantıda ilçedeki güvenlik ve asayiş konuları ele alındı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa