Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla Karadeniz'deki 18 ilde kan bağışında bulunuldu.

        İlkadım Belediyesi ile aralarında gazi derneklerinin de olduğu sivil toplum örgütlerince "Karadeniz'in damarlarındaki kan ülkesi için akar, kahraman Mehmetçiğimizin arkasındayız" sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında Türk Kızılayına kan bağışı yapıldı.

        İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Cumhuriyet Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz'deki 18 ilde kent konseyleri öncülüğünde aynı anda kan bağışı kampanyasını başlattıklarını söyledi.

        Afrin'deki Mehmetçik'e bir nebze olsun destek vermek istediklerini dile getiren Tok, "Orada çok büyük mücadele veriliyor. Mehmetçiğimizin her zaman dualarla yanındayız. Bu sefer de değişik şekilde destek olalım dedik. Halkımızın, sivil toplum örgütlerinin ve gazilerin büyük desteğini gördük. Afrin'deki askerimize başarılar diliyorum. Türk milleti, bayrak ve vatan söz konusu olduğunda bir araya geldiğini bütün dünyaya gösterdi." dedi.

        Avrupa ve ABD'nin Türk milletinin birlikteliğini hesaba katmadığı için bazı yanlış hesaplar yaptığını anlatan Tok, bu yanlışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü iradesiyle bozulacağını kaydetti.

        Tok ve vatandaşlar, daha sonra Türk Kızılayına kan bağışında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa