Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, DEAŞ'a yönelik soruşturma sonunda hakkında dava açılan Suriye uyruklu tutuklu sanık Ömer Zir, "terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

        Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ömer Zir ile avukatı katıldı.

        Savunmasını tercüman aracılığıyla yapan Zir, DEAŞ'a hiç katılmadığını, bu örgütle hiçbir bağı ve ilgisinin olmadığını öne sürdü.

        İstanbul'da DEAŞ davasından ceza alan Hakkı Ushan'ın beyanı üzerine tutuklandığını iddia eden Zir, "Ushan'ın, hakkımdaki ifadelerini kabul etmiyorum. Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan Ahrar uş-Şam grubuna bir süre katılıp, ayrıldım. Terör örgütü üyesi değil. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." dedi.

        Cumhuriyet savcısı da esas hakkındaki mütalaasında sanığın, "terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

        Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmederek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa