Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da evrak dağıtmaya giden polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili terör örgütü PKK mensubu olduğu ileri sürülen 1'i firari, 4'ü tutuklu 6 sanık hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

        Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar İbrahim Sömer ve Metin Aksu ile başka suçtan tutuklu Enver G. hazır bulundu. Evin Şahin ve Hatice Kaymak ise cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

        Sanık Metin Aksu savunmasında, hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.

        Olay günü çalışmış olduğu fırında ekmek dağıtma aracını kullandığını anlatan Aksu, “Güvenlik kamerası görüntüleri incelendiğinde benim olay anında işte olduğum anlaşılacaktır." dedi.

        Sanık Sömer de 5 sayfalık yazılı savunmasını mahkeme heyetine vererek suçlamayı kabul etmedi.

        Enver G. ise yargılandığı sanıkların hiçbirini tanımadığını ileri sürerek “Ben kimseye herhangi bir lojistik destek sağlamadım. Tanımadığım bu kişilere herhangi bir yer temini etmem veya başka bir şekilde yardımda bulunmam söz konusu değildir. Olay anında başka bir yerdeydim.” ifadesini kullandı.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluğunun ve firari sanık Azat Akan hakkında çıkartılan yakalama emrinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

        Gülbahçesi Mahallesi Obalar Caddesi'nde 20 Mayıs 2016'da motosikletli PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu Dağlıoğlu Polis Merkezi Amirliği'nde görevli evrak dağıtıcısı polis memuru Yılmaz Bozkurt'un şehit olmasıyla ilgili soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlanmıştı.

        Cumhuriyet savcısı, polis memuru Bozkurt'u motosikletiyle evrak dağıtırken şehit ettiği iddiasıyla tutuklanan Metin Aksu, motosikleti kullanan İbrahim Sömer, silahlı saldırıyı planlayıp yardım ettikleri ileri sürülen Hatice Kaymak ve Evin Şahin ile firari Azat Akan ile tutuksuz Enver G. hakkında "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma", "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa