Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, yapılan mantı yeme teklifi üzerine üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin evlerine misafir oldu, açılan mantının tadına baktı.

        Üniversitenin farklı bölümlerinde öğrenim gören Somali, Etiyopya ve Türkmenistan uyruklu öğrenciler, katıldıkları bir toplantı sonrası Rektör Dalgın'a kendi elleriyle hazırladıkları mantıyı ikram etme teklifinde bulundu.

        Öğrencilerin teklifini geri çevirmeyen Dalgın, evlerine misafir olarak kendisi için hazırlanan mantının tadına baktı ve uzun süre öğrencilerle sohbet etti.

        - "Sinoplu hanımlar kadar lezzetli yapmışlar"

        Nihat Dalgın, mantının Türk kültürü açısından önemli bir yemek olduğunu söyledi.

        Mantının hazırlık aşamasının zor ve meşakkatli olduğuna işaret eden Dalgın, buna rağmen yabancı uyruklu öğrencilerin mantı açmayı öğrenmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

        Sinop'un da mantısıyla ünlü bir şehir olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Dalgın, "Bizler aynı gönül coğrafyasında yaşıyoruz. Bu sebeple öğrencilerimizin eğitimlerini başarıyla tamamlayarak ülkelerine, insanlığa faydalı olmaları en büyük isteğimizdir. Gerçekten hazırladıkları mantı da çok lezzetliydi. En az Sinoplu hanımlar kadar lezzetli yapmışlar. Kendilerini tebrik ediyorum." dedi.

        Öğrencilerden Türkmenistan uyruklu Mive Kurbandurdyyeva da mantıyı çok sevdiklerini belirterek, "Evde açmayı denedik ve başarılı olduk. Arkadaşlarımızla rektörümüzü davet edip tadına bakmasını istedik. Sağ olsun bizi kırmadı ve geldi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

        Somali ve Etiyopyalı öğrenciler de ziyaretinden dolayı Rektör Dalgın'a teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa