Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Kız çocuklarını okutan ailelere daha çok mali yardım yapılıyordu. Bu pozitif ayrımcılığın ülkemizin geleceği için stratejik bir öncelik, bir adım olduğunu da biliyoruz. Çünkü kadınların güçlü olmadığı bir toplumun bugünün dünyasında yeri yoktur. Kadınların donanımlı olmadığı bir toplumun bugünün dünyasında yeri yoktur." dedi.

        Çelik, Adana merkez Seyhan ilçesine bağlı Zeytinli Mahallesi'nde yaptırılan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı Zeytinli Ortaokulu açılış töreninde, konuşmasına başlamadan önce okulun önünde bekleyen çocukları kürsünün önüne davet etti.

        Çelik, yaptığı konuşmada, Zeytinli Mahallesi'nde dedesinin ve babaannesinin mezarları bulunduğunu, babasının doğduğu mahalle olduğunu belirterek, burada yaşamamasına rağmen bayramlarda ziyaret ettiğini söyledi.

        İlmek ilmek Türkiye'nin her tarafına olduğu gibi Adana'nın da her tarafını okullarla donattıklarını ifade eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Geçmişte en çok şikayet edilen şeyler, köylerde okul olmamasıydı. Okulun olduğu yerlerde öğretmenler olmazdı ve dolayısıyla çocukların eğitime ulaşması bu küçük evlatlarımızın eğitimle buluşması her zaman büyük problem olurdu. Şimdi adım adım, ilmek ilmek örüyoruz, tuğla tuğla inşa ediyoruz. Türkiye'nin her tarafını bir eğitim ocağı haline, bir irfan ocağı haline getiriyoruz. Bu, ülkemizin en büyük gücü, sermayesi, kıymetidir. Bugün geçmişe göre elde edemediğimiz bir takım imkanlara kavuşuyorsak bunu insan gücümüz sayesinde elde ediyoruz."

        Çelik, ilk iktidara geldikleri zamanlarda gurur duydukları şeylerden bir tanesinin eğitim bütçesinin diğer bütün bakanlıkların kalemlerini geçmesi olduğunu aktardı.

        Köylerden çıkmış, zor koşullarda büyümüş Türk bilim adamlarını, önemli yerlere gelmiş iş adamlarını, iş kadınlarını görünce bu gururu yaşamanın yolunun eğitim hayatına önem vermekten geçtiğini gördüklerini vurgulayan Çelik, "Şu arkamızdaki rakamlar yılar önce hayal bile edilemeyecek rakamlardı. Bugün ise tek kalemde yaptığımız yatırımlar, köy okullarına bile harcadığımız bu imkanlar, seferber ettiğimiz imkanlar, bu ülkenin geleceği, çocuklarının geleceği için daha güzel bir Türkiye için ne kadar kararlı olduğumuzun göstergesidir." diye konuştu.

        - Kız çocuklarının okullaşması

        Çelik, kız çocuklarının eğitilmesi için onların geleceğin siyasetçileri, valileri, belediye başkanları, iş kadınları olarak güçlü ve donanımlı olması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getirdi.

        Kız çocuklarının eğitimine pozitif ayrımcılık yaparak daha fazla imkan, kaynak ayırdıklarını anlatan Çelik, şu değerlendirmede bulundu:

        "Biliyorsunuz Anadolu'nun çeşitli yerlerinde önyargılar vardı. Erkek çocuklar okutulurken kız çocuklar okutulmuyordu. Bazen ilin valisi, müftüsü hocalar gidip anne babaları ikna etmeye çalışıyorlardı. Hatta kız çocuklarını okutan ailelere daha çok mali yardım yapılıyordu. Bu pozitif ayrımcılığın ülkemizin geleceği için stratejik bir öncelik, bir adım olduğunu da biliyoruz. Çünkü kadınların güçlü olmadığı bir toplumun bugünün dünyasında yeri yoktur. Kadınların donanımlı olmadığı bir toplumun bugünün dünyasında yeri yoktur. Erkek olsun kız olsun tüm evlatlarımız çok kıymetli ama geçmişte negatif ayrımcılık uygulandığı için kız çocuklarının eğitimine pozitif bir ayrımcılıkla daha çok önem verdik ve vermeye devam edeceğiz."

        - Zeytinli'den Zeytin Dalı'na

        Bakan Çelik, bu güzel imkanlarla ilk okullarda okuyan çocukların bilgi ve irfanla donatılırken, Türk bayrağını yükseklerde dalgalandırmalarının görmek istedikleri manzara olduğunu bildirdi.

        Çelik, şöyle devam etti:

        "Bayrağımız Türkiye'nin dünyadaki iddiasının, ülkemiz insanının dünya milletleri içerisindeki şerefli yerinin, biricik vatanımız olan Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya devletleri içerisindeki imtiyazlı yerinin göstergesidir. Onun için Mehmetçik'in Zeytin Dalı Harekatı'nda gösterdiği kahramanlık, 'bu çocuklar rahatça okusunlar' diye, 'biz bu ülkede rahatça yaşayalım, huzur ve onurla başımız dik gezelim' diye yapılan büyük bir fedakarlıktır. Zeytinli köyünden Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan tüm Mehmetçiklere dualarımızı gönderiyoruz. Kılıçları keskin olsun. Allah onları zaferle donatsın, zafere kavuştursun. Tüm bu fedakarlıklar niye yapılıyor? Onlar bize şerefli bir hayatı niye bırakıyorlar? Bu millet daha yücelerde yaşasın, bu devlet daha güçlü kuvvetli olsun diye."

        Ömer Çelik, bir yandan sınırlar ötesinde terör devletine müsaade etmemek için o kahramanca mücadeleyi verirken, aynı zamanda eğitim binaları açtıklarını, köylerde, ilçelerde, illerde yatırımlara devam ettiklerini belirterek, "Niye? Çünkü o şehitlerimiz, o gazilerimiz Türkiye Cumhuriyeti daha yükselsin, Türk milleti daha iyi bir hayata kavuşsun diye en eşsiz varlıklarını feda etmekten çekinmiyorlar." dedi.

        "Kuşkusuz bir ülkenin sınırlarını koruyan, bir ülkenin güvenliğini sağlayan onun kahraman ordusudur ama bir ülkeyi geleceğe taşıyacak olan, o ülkenin her alandaki donanımını standartlarını yükseltecek olan da irfan ordusudur." diyen AB Bakanı Çelik, "Dolayısıyla irfan ordusunun bu genç neferlerine bu imkanı kavuşturmak bizim bütün yorgunluklarımızı unutturuyor, bizi daha çok gençleştiriyor. Geleceğe yürüme azmimizi daha çok arttırıyor." ifadesini kullandı.

        Çelik, çocuklara seslenerek, "Biran evvel büyüyün, bir an evvel bu kürsülerde konuşacak hale gelin, bizler emekli olalım. Bu kürsüleri size devredelim. Milletimizi ve devletimizi inşallah daha güzel yerlere ulaştırın. Tüm bu hizmetleri, daha fazlasını hakediyorsunuz. Sizden beklentimizi şudur derslerinize iyi çalışın. hayatı iyi öğrenin." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Bakan Çelik ve Bakan Yılmaz öğrencilerle kurdele keserek okulu hizmete açtı, sınıfları gezdi.

        Törene Bakan Çelik'in babası Yusuf Çelik de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa