Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 6 zanlı gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, FETÖ'nün kentte yeni bir yapılanma içerisinde olduğu, örgütsel faaliyetlerin sürdürülmesi amacıyla tutuklu ve meslekten ihraç edilen örgüt mensuplarının ailelerine ziyarette bulunularak, para dağıtıldığının belirlendiği bildirildi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 17 Şubat'ta düzenlenen operasyonda M.C, Ö.A, E.A, A.Ş, Ö.E. ve H.S'nin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Gözaltına alınan kişilerden 2'sinin arandığı, 3'ü hakkında ise 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlenmiştir. İkametlerindeki aramalarda 45 bin ABD doları, 10 bin 800 lira, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirilmiştir. Gözaltına alınanların işlemleri devam etmektedir. FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve iş birliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa