Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları suçlamasıyla haklarında ayrı ayrı dava açılan eski komiser yardımcısına 6 yıl 3 ay, eski öğretmene ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

        Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "FETÖ/PDY'ye üye olduğu" iddiasıyla tutuksuz yargılanan, daha önce meslekten ihraç edilen komiser yardımcısı Sabit Berk ile avukatı katıldı.

        Son sözü sorulan sanık, suçsuz olduğunu ileri sürerek beraatini ve tahliyesini istedi.

        Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

        Sanık avukatı Murat Altun ise savcının mütalaasına katılmadıklarını belirterek, "FETÖ/PDY'nin, 15 Temmuz 2016'dan itibaren terör örgütü olarak kabul edilmesi gerekir. ByLock ile ilgili iddiaları oluşturan deliller usullere ve kanunlara uygun olarak elde edilmemiştir. Kaldı ki bu programın sadece kullanılmış olması suç delili olarak değerlendirilemez. Bu nedenle müvekkilimin tahliyesini ve beraatini talep ediyoruz." diye konuştu.

        Mahkeme heyeti, sanığın, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapsine karar verdi.

        - Tutuklu sanık Fatih Bilgin

        Aynı mahkemedeki diğer duruşmada, meslekten ihraç edilen eski öğretmen Fatih Bilgin ve avukatı hazır bulundu.

        Duruşmada ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklanan, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan eski öğretmen Fatih Bilgin savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

        TSK yapılanması içinde "mahrem abi" olduğu ve askerlere sohbetler yaptığı yönündeki suçlamaları reddeden Bilgin, "38 yaşındayım ve 10 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Vatanımın ve milletimin aleyhinde hiçbir oluşumun yanında yer almadım. Binlerce öğrencim var, velileri var, onlara sorulabilir. Hakkımda olumsuz bir şey söylerlerse her türlü cezaya razıyım. Çocuklarım hasta. Onlara bakacak kimsem yok. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." ifadelerini kullandı.

        Cumhuriyet savcısı, daha önceki mütalaasını tekrarladığını belirterek, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

        Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmederek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa