Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan eski Sivas Garnizon Komutanı Fatih Celaleddin Sağır'ın yargılanmasına devam edildi.

        Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçlamalarıyla yargılanan ve Tokat T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan eski tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ile avukatları katıldı.

        Sağır, savunmasında, darbeci eski tümgeneral Mehmet Dişli ile Cumhuriyet Üniversitesinin Ar-Ge birimini gezdiği yönünde üniversitenin yazısının doğru olmadığını öne sürdü.

        Üniversitenin Ar-Ge birimini Mehmet Dişli'nin ziyaretinden 1 yıl önce gezdiğini, Dişli'nin ise 4 proje nedeniyle üniversiteye geldiğini ileri süren Sağır, "Bunlardan birisi kurşun geçirmez yelek projesi, diğeri ise jammer benzeri aracın tespit ettiği patlayıcının imha edilmesi şeklinde diye hatırlıyorum. Diğer iki projeyi ise hatırlamıyorum." dedi.

        Mehmet Dişli'nin üniversitedeki görüşmelerine katılmadığını iddia eden Sağır, "Mehmet Dişli makamımda beni ziyaret etmedi, bu nedenle karargah günlüğünde geldiği yazılı değildir. Kendisini kalmış olduğu orduevinde ziyaret ettim. Orduevinin bahçesinde oturduk. Mehmet Dişli'yi orduevinde karşıladım. Makamımda oturduğum esnada kendisinin üniversitedeki programını bitirdiği haberi gelince karşılamak üzere orduevine geçtim. Mehmet Dişli'yi karşılamam bu şekilde orduevinde olmuştu." diye konuştu.

        Önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirten Sağır, eksiklikler giderildikten sonra esasa dair savunmasını yapacağını ifade etti.

        Mahkeme heyeti eksik hususların giderilmesi için duruşmayı 29 Mart'a erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa