Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 20 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, 11'i tutuklu 20 sanık ile avukatları katıldı.

        Sanıkların kimlik tespiti yapıldıktan sonra Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 135 sayfalık iddianame okundu.

        İddianamenin okunmasının ardından tutuklu sanık İbrahim Aktaş'ın avukatı Rikap Taşkın, Mahkeme Başkanının soruşturma sırasında görev aldığını ve bu durumun kanuna aykırı olduğunu ileri sürerek, yargılama aşamasında görev yapamayacağını savundu.

        Sanık avukatlarının reddihakim talebi üzerine duruşmaya ara verildi.

        Aranın ardından mahkeme, talebin reddine karar verdi. Duruşma, tutuklu sanıkların ifadelerinin alınmasıyla devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa