Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) akademik yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 zanlıdan 5'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda bir otomobilde elebaşı Gülen'in videosunu izlerken yakalanan, örgütün akademik yapılanmasından sorumlu olduğu öne sürülen, "İsa" ve "İbrahim" kod adlarını kullanan firari zanlı İlyas Bolat'ın da aralarında bulunduğu Adıyaman Üniversitesinde görevli Yrd. Doç. Dr. Hacı Polat, Yrd. Doç. Dr. Recai Kaya ve Bolat ile irtibatlı oldukları belirlenen Adıyaman Üniversitesi araştırma görevlileri L.A, Ahmet Toker, başhekim yardımcısı Dr. Suat Çelik, aile hekimi O.S'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Ahmet Toker, Hacı Polat, İlyas Bolat, Recai Kaya ve Suat Çelik çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanırken, O.S. ile L.A. adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

        Adıyaman'da 10 gün önce Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) akademik yapılanmasına yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alınmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa