Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, "Kader birliği yaptığımız bu coğrafyada, buranın selameti ve geleceğini el birliğiyle inşa edeceğiz. Buna inanıyoruz." dedi.

        Hersan Mahallesi'nde taziye evinde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, kışın yoğun şekilde proje hazırlama çalışması yürüttüklerini belirterek, yapılacak hizmetleri de tespit edip ilgili bakanlarla paylaştıklarını ifade etti.

        Kentte bazı yatırımları hayata geçirmek için mart ayı sonunda kazma vurmayı hedeflediklerini anlatan Ustaoğlu, şöyle devam etti:

        "Yıllardır içme suyu ve kanalizasyon kronikleşen bir problem haline gelmiş. Aralık ayında bunların 52 milyon liralık ihalesi yapıldı. Tüm mahallelerimizin içme suyu ve alt yapısına başlayacağız. Bu yıl büyük bir kısmını bitireceğiz. Devamında da hemen üst yapılara başlayacağız. Yaşanılabilir modern şehir için ihtiyaç duyulan hizmetleri yerine getireceğiz. İlimiz bu zamana kadar 1960-1970'li yılların kanalizasyon sistemiyle duruyor. Bunu yaparak kalıcı bir hizmeti ilimize sunacağız."

        Kültür ve Turizm Bakanlığının da Doğu Anadolu Bölgesine ayırdığı kaynağın büyük bölümünü Bitlis'in kültürel mirasının korunması ve restorasyonu için ayırmasından mutluluk duyduklarını belirten Ustaoğlu, yatırım programının da yayınlandığını bildirdi.

        - "Belediye halka hizmet götürecek"

        Ustaoğlu, bu yıl özellikle Alemdar Sokak'ta, Şerefiye Camisi'nden Feyzullah Ensari türbesine kadar olan bölgenin dönüşüm ve restorasyonuna başlayacaklarına işaret ederek, şunları ifade etti:

        "Bölgenin tarihi ve kültürel zenginliği en fazla. Buna rağmen tarihi eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması ihmal edilmiş. 'Kadim kent tarihi kimliğine kavuşuyor' sloganıyla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız işler yapacağımızın teminatıdır. Yaptığımız işleri hepiniz görüyorsunuz. Bu bölgelere yıllardır hiç dokunulmamış, hep harabe olarak durmuş ve bazen de farklı amaçlarla kullanılan mekanlara dönüştürülmüş. Bu sokağımızı da yapılacak çalışmalarla insanların beğeneceği mekanlar haline getireceğiz. Belediyecilik hizmeti bu. Belediye halka hizmet götürecek. Bölgede yaşanan bu yol kazasının ardından sizleri kurtarmak adına nasıl halka hizmet edildiğini hepimiz göreceğiz."

        - "Memleketin birliği ve dirliği için mücadele veriyor"

        Ustaoğlu, askerlerin, Afrin'de ilin ve ülkenin huzuru için kahramanca mücadele verdiğini vurguladı

        "Buna el birliğiyle destek vereceğiz. Şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyoruz. İlimizden de gazilerimiz var." diyen Ustaoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

        "Her biri memleketin birliği ve dirliği için mücadele veriyor. Bugün burada huzur, güven ve emniyet içinde başımızı yastığa koyup uyuyabiliyorsak, bu ülkede kahramanca gece gündüz demeden mücadele veren yiğitlerimiz sayesindedir. Bugün ilimizin en ücra köşesine kadar polisimiz, jandarma ve güvenlik korucularımız hakim. Kader birliği yaptığımız bu coğrafyada, buranın selameti ve geleceğini el birliğiyle inşa edeceğiz. Buna inanıyoruz."

        Bazı kurum amirlerinin de katıldığı toplantıda Vali Ustaoğlu, mahalle sakinlerinin talep ve sıkıntılarını dinledi, ardından çay ocağında vatandaşlarla bir araya geldi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa