Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin davada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, aralarında eski Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve eski 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen'in de bulunduğu, çoğunluğu rütbeli askerlerden oluşan 2'si firari, 18'i tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 4. celsesinde, sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

        Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında Demirhan, Dağdelen, TSK'den ihraç edilen eski deniz ikmal binbaşı İlhan Tabur ve eski harekat şube müdürü kurmay yüzbaşı Ali Gül'ün de aralarında olduğu 10 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan sanıklar, dönemin kurmay başkanı eski albay Tayfun Ergi ve Demirhan'ın şoförlüğünü yapan Kadir Nevzat Yontkan hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

        Savcı, biri eski asker, 11'i eski polis 13 sanığın da "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını, yeterli delil olmadığı gerekçesiyle "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasından ise beraatlerini istedi.

        Mütalaada, tutuksuz yargılanan sanıklar emekli binbaşı Mehmet Emin Ceylan, eski uzman çavuşlar Ahmet Tufan Özbar, Seyhan Açar, Mehmet Şimşek ile eski AKUT Mersin ekibinin lideri Hakan Topal için ise haklarında mahkumiyeti gerektirir kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatini ve haklarındaki adli kontrol kararlarının kaldırılmasını istedi.

        Sanıklar, mütalaa karşısında savunma yapmak için ek süre isterken, mahkeme heyeti, oturumun yarın devam etmesine karar verdi.

        Aynı davada, FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen bir numaralı, terör örgütü elebaşının ABD'de yanında bulunduğu bildirilen Zübeyr Kubilay ise 12 numaralı firari sanıklar olarak yer alıyor.

        Mersin'deki darbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, dönemin Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve eski 3. sınıf emniyet müdürü Hasan Basri Dağdelen'in de aralarında bulunduğu 29 sanık hakkında 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 78'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

        Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde 20 Haziran 2017'de başlayan davada, yargılama boyunca 8 sanık hakkında tahliye kararı verilmiş, farklı dosyaların bu dava dosyasıyla birleştirilmesiyle sanık sayısı 32 olmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa