Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli Valiliği, geçen yıl terör örgütü tarafından şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz adına yaptırılan gezici anaokulunu hizmete açtı.

        Merkeze bağlı Burmageçit köyünde gezici anaokulunun hizmet girmesiyle ilgili düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programda konuşan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet ve şükranla andığını söyledi.

        Afrin'de ve ülkenin dört bir köşesinde kahramanca mücadele veren güvenlik güçlerine Allah'tan kolaylık dileyen Sonel, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "16 Haziran 2017'de Şanlıurfa'da öğretmenlik yaparken tatili için memleketi Gümüşhane'ye giden ve Tunceli-Pülümür yolunda hain, alçak teröristlerce şehit edilen Necmettin Yılmaz öğretmenimizin anısını yaşatmak, duasını etmek, yakınları ile başta babası Hamit (Yılmaz) amca olmak üzere onlarla beraber olmak için daha önce ana bulvara Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz adını vermiştik. Yine bugün de eğitim önceliğimiz Allah'ın izniyle geleceğin Türkiye'sinde çocuklarımız çok güzel yerlerde olacaklar. Biz de istedik ki güzel bir gezici anaokul yaptıralım. Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Gezici Anaokulu, Tunceli'mizin köylerini, ilçelerini dolaşarak çocuklarımızla buluşacak ve şehit öğretmenizin adı yaşayacak."

        Gezici anaokulunun çocuklara hayırlı olması temennisinde bulunan Sonel, "Yüce Rabb'im vatanımızı, bayrağımızı, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen hainlere fırsat vermesin." dedi.

        - "Biz ölsek de kardeşiz, kalsak da kardeşiz"

        Hamit Yılmaz da yaptığı konuşmada, "Evlatlarımız sağ olsun. Vatanına, milletine daha müreffeh bir devlet yaratmaları için ellerinden gelen imkanları sağladılar Valimiz. Allah razı olsun ondan. Duyguların en büyüğünü yaşadım ben bu otobüsü görünce, Necmettin'in ismini de taşıdığı için. Aziz milletimiz var olsun, kardeşliğimiz bozulmasın, birlik ve beraberliğimiz daim olsun inşallah. Rabb'im Türk milletini korusun inşallah." ifadesini kullandı.

        Bir gazetecinin "Daha önce Tunceli'ye oğlunuzu terör örgütünün elinden kurtarmak için geldiniz, bugün de şehit oğlunuz adına yaptırılan bir anaokulunu açmaya geldiniz. Ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Yılmaz, şunları söyledi:

        "Sayın Tunceli halkına ezelden beri benim bir sempatim var. Benim yolum buraya 1980'lerde düşmüştü. Kalpler bir, gönüller bir. Biz ölsek de kardeşiz, kalsak da kardeşiz. Ben bir asalak böceklerin çocuğumu katletmesinden dolayı Tunceli halkına ya da bir başka ilimize kin gütmüş değilim. Irk kavramını ben kabul etmiyorum. Yaşasın İslam medeniyeti. Kardeşliğimiz yaşasın, bayrağımız, milletimiz yaşasın, devletimiz var olsun inşallah. Burada savaşan şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum."

        Yılmaz, herkesin bir gün öleceğini fakat önemli olanın onurla, şerefle ölmek olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Önemli olan insanın şeref ve haysiyetini koruyup öyle öteki dünyaya gitmesidir. Biz cehaletle, cahillikle savaşırken katledildik. Benim çocuğum elinde kalemiyle katledildi. En büyük düşmanımız cehalet. Cehaletten büyük düşmanımız yok. Herkese, bütün milletime okuyup vatanına milletine daha faydalı evlatlar olmalarını tavsiye ediyorum. Bütün milletim var olsun."

        Konuşmanın ardından Sonel ve Yılmaz, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tunceli İlçeleri
        Tüm Tunceli Haberleri
         Tunceli

        Tunceli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa