Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Tokat'ın Turhal ilçesinde özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 18-38 yaş arasındaki 35 engelli erkek öğrenciye düzenlenen programda "asker kınası" yakıldı.

        İlçede bulunan özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli erkek öğrenciler, AK Parti İlçe Kadın Kolları ve Turhal Belediyesi tarafından bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte Çanakkale Savaşı dönemindeki askeri kıyafetleri giyerek bir araya geldi.

        Burada konuşan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayla Bedirhan Çelik, geçen ay engelli genç kızlara gelinlik giydirerek kına yaktıklarını hatırlatarak, "Dedik ki onlar da böyle bir şey talep ediyorlarsa erkeklerimize de kına yapıp onların da arzu ettikleri, hayal ettikleri şeyi gerçekleştirmelerine yardımcı olalım istedik. Böyle başladı projemiz. Bütün çocuklarımızla bugün kınalarını yakacağız, yeminlerini yapacaklar ve gerçekten de hayallerini bir nebze gerçekleştirmiş olacağız." ifadesini kullandı.

        Engelli gençlerden Uğur Altuntaş, "Asker olma hayalimiz gerçekleşti. Bugün asker olduk. Kınalarımız yakılacak ve yemin törenimiz yapılacak." dedi.

        Engelli annesi Ayşe Başkurt, "Çocuğumun askere gidip gelmesini, vatani görevini yapmasını isterdim. Ama Allah'ın dediği olur, ne yapayım. Buna da razıyım." diye konuştu.

        Etkinliğe katılan Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ise yemin eden engelli gençlerin ellerine asker kınasını yakarak Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

        Yapılan duanın ardından engelli gençler müzik eşliğinde dans ederek eğlendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa