Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, askeri aracın dereye devrilmesi sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Esat Ertaş'ın cenazesi memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

        Konya Havalimanı'ndan alınan şehidin cenazesi, karayoluyla Doğanhisar ilçesi Başköy Mahallesi'ndeki annesinin evine getirilerek "helallik" istendi.

        Bu sırada sağlık görevlisinin yardımıyla ayakta durabilen anne Durmuşe Başdemir, "Böyle mi gelecektin, nasıl dayanırım buna." diye gözyaşı döktü.

        Şehit Ertaş'ın naaşı daha sonra silah arkadaşlarının omzunda Başköy Mahalle Meydanı'na getirildi. Şehidin sözleşmeli er olan ağabeyi Cumali Ertaş ile babası Ayhan Ertaş'ın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

        Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Ali Akpınar'ın kıldırdığı namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

        Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan Uzman Çavuş Ali Çiğil'in yanı sıra AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa