Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Günay Özdemir, "Turizm anlamında kültürel değerlerimizi çok iyi koruyup gelecek nesillere aktarma konusunda ciddi çalışmalarımız var." dedi.

        Edirne'de düzenlenen "Ekonomi Zirvesi" toplantısıyla turizm ve kent ekonomisi konuları masaya yatırıldı.

        Vali Özdemir, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Edirne'nin turizm konusunda ciddi faaliyetler ve yatırımlar yaptığını belirtti.

        Kentin çevreye değer veren, çevreyle uyumlu olan bir sanayiye sahip olduğunu ifade eden Özdemir, Edirne'nin tarihi özellikler bakımından dünyada sayılı yerlerden biri olduğunu vurguladı.

        Vali Özdemir, "Metrekareye düşen tarihi eser bakımından ikinci sıradayız. Bu anlamda Vakıflar Genel Müdürlüğümüz camilerimize, medrese, çeşme ve köprülerimize kısacası bütün tarihi eserlerimizin gelecek nesillere aktarılmasında çok önemli gayretler sarf ediyor. Turizm anlamında kültürel değerlerimizi çok iyi koruyup gelecek nesillere aktarma konusunda ciddi çalışmalarımız var." diye konuştu.

        Özdemir, Edirne'deki tarihi konakların restorasyonu için yaptıkları çalışmaların devam ettiğini, kentte yer alan 500'e yakın konaktan, kötü durumda olan 84'ünün biran önce restore edilmesi gerektiğini kaydetti.

        - "Edirne en çok turist çeken şehirlerden"

        Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Edirne'nin uluslararası raporlara göre dünyada en çok turist çeken 100 şehir arasında yer aldığını söyledi.

        Edirne'nin turizm pastasında gelecek vadeden tek şehir olduğunu ifade eden Gürkan, "Kentin olağanüstü tarihi mirası, kültürel zenginliği, insan yapısı ve gastronomisi var. Dedik ki biz yaklaşık 3 milyon olan turist sayısını 4 yılda 5 milyona, 10 yıl içerisinde 10 milyona çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa