Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum, Ağrı, Kars, Iğdır, Tunceli, Erzincan ve Ardahan'da kar ve tipi nedeniyle 373 mahalle ve köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor.

        Bölgede aralıklarla etkisini sürdüren kar ve tipi dolayısıyla Erzurum'da kırsal kesimde yer alan ve yolu kapanan 144 mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

        Kapalı yolların açılması için Erzurum Büyükşehir Belediyesinde görevli personel ve araçlarla karla mücadele çalışması yapılıyor. Ekipler, kent genelindeki diğer mahalle yollarında da buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yürütüyor.

        Kars İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ise Kars'a bağlı Arpaçay'da 8, Digor'da 8 ve Sarıkamış'ta 3 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

        İl Özel İdaresi ekipleri yolların ulaşıma açılması için çalışmalara başladı.

        Gece saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatılan Kars-Digor karayolu, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasının ardından tekrar trafiğe açıldı.

        Bölgede aynı sebeple, Ağrı'da 75, Erzincan'da 60, Iğdır'da 47, Ardahan'da 20 ve Tunceli'de 8 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor.

        - Bölgede sıcaklık mevsim normallerinin 1 ile 3 derece üzerinde olacak

        Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor.

        Sıcaklığın mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güney ve güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

        Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 2, sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Erzurum'da 5, Erzincan, Ağrı ve Kars'ta 2, Tunceli'de 1 derece ölçüldü.

        Günün beklenen en yüksek sıcaklığının Tunceli ve Erzincan'da 11, Iğdır'da 10, Erzurum'da 4, Ağrı ve Kars'ta 3 ve Ardahan'da 2 derece olması tahmin ediliyor.

        Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Erzurum ve Kars'ta 10, Ardahan'da 7 ve Ağrı'da 2 santimetre ölçüldü.

        Yetkililer, buzlanma ve don ile dik ve eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa