Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Obezken ameliyatla zayıflayan ve sosyal medyada "Obezite Portal" adıyla örgütlenen bir grup, Antalya'da buluştu.

        Lara Caddesi'ndeki bir işletmede düzenlenen programa, farklı illerden, obezite ameliyatı geçirerek sağlığına kavuşanlar ile yakınları katıldı.

        Portalın kurucusu 34 yaşındaki Burak Karadaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden "obezite ameliyatı geçirenler" olarak bir grup kurduklarını, zaman zaman bir araya gelerek etkinlik düzenlediklerini söyledi.

        Etkinliklerde fikir alışverişinde bulunarak, birbirlerine destek olduklarını anlatan Karadaş, şöyle konuştu:

        "Yaklaşık 3,5 sene önce 170 kiloyken ameliyat olup, 90 kilo verdim. Hayatımdan çok memnunum. Birçok rahatsızlığım sona erdi. Ameliyat olmadan önce oturmam, kalkmam, yürümem, her şeyim problemliydi. İki adım attığım zaman nefes nefese kalıyordum. Kilo verdikçe bütün hayat kaliteniz çok farklı oluyor. Hastalıklarınız sona eriyor. Birçok kötü şeyden kurtuluyorsunuz. Şimdi sırtıma 90 kilo verseniz kaldıramam. Ameliyat olmak isteyen herkese bu ameliyatı öneriyorum. Çünkü kilolu yaşamak daha riskli. Korkmadan bu ameliyatı olmayı düşünebilirler."

        - "Hiçbir hastalığım kalmadı"

        Yaklaşık bir yıl önce geçirdiği ameliyat sonrası 150 kilodan 65 kiloya düşmeyi başaran 24 yaşındaki Ramazan Kaya da kiloluyken kolesterol ve tansiyon hastalığının bulunduğunu, ameliyattan sonra rahatsızlıklarından kurtulduğunu ifade etti.

        Artık kilo nedeniyle dizlerinin ağrımadığını ifade eden Kaya, "Kilolu insanlar hayatta hep ikinci planda duruyorlar. Onlara bu ameliyatı tavsiye ediyorum." diye konuştu.

        Özgür İsmet Kutluk da 13 ay önce 138 kilo iken ameliyat sayesinde 75 kiloya düştüğünü ifade etti. Eskiden şişmanlığın yanı sıra birçok hastalığı olduğunu anlatan Kutluk, "Eşim ve annem dahil olmak üzere herkes ameliyat olmama karşı çıkmıştı ama şimdi herkes, içinde bulunduğum durumdan gayet memnun. Çok şükür şu anda zayıfım ve hiçbir hastalığım kalmadı. Önceden yürüyemezken şimdi koşuyorum." dedi.

        Mehmet Duruk da ameliyat sayesinde 127 kilodan 73 kiloya düştüğünü vurgulayarak, kiloluyken şeker hastalığı başlangıcı teşhisi konduğunu, bu yüzden uykudan başını kaldıramadığını, ameliyattan sonra ise 4-5 saatlik uykuyla dahi hayatını dinç şekilde devam ettirdiğini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa