Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile imzaladıkları Grup Toplu İş Sözleşmesi'ne ilişkin, "6 aylık enflasyonun 3,2 olduğu koşullarda yüzde 24,63 zam aldık. Yani enflasyon üzerine, yüzde 21'in üzerinde refah payı aldık. Ülkemiz gerçekleri göz önüne alındığında, bu sözleşme gerçekten yüzyılın sözleşmesi oldu." dedi.

        Kavlak, bir alışveriş merkezine ait salonda gerçekleştirilen Türk Metal Sendikası Bursa Osmangazi Şubesi 3'üncü Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na değindi.

        TSK'nin sınır ötesinde büyük bir operasyon yaptığını vurgulayan Pevrul Kavlak, "Askerimiz terör odaklarını yok etmek için ülkemizin güvenliği, devletimizin bekası, milletimizin terörden, teröristten uzak, huzur içinde yaşaması için Afrin'de büyük bir mücadele veriyor. Kalbimiz, dualarımız onlarla. Zeytin Dalı Harekatı'nda şanlı ordumuzun Allah yardımcısı olsun. Allah ülkemize, bayrağımıza, şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklara canıyla, kanıyla sahip çıkan Mehmetçik'imize zeval vermesin." diye konuştu.

        Kavlak, MESS ile imzaladıkları Grup Toplu İş Sözleşmesi'ne işaret ederek, sözleşme taslağını açıkladıktan sonra tepkiler geldiğini hatırlattı.

        Önce MESS'in tepki gösterdiğini aktaran Pevrul Kavlak, "Hatırlayın, televizyona çıkıp kırmızı çizgiler ilan ettiler. Kıdem zammına karşı net bir tavır koydular. İşverenlerin de önemli bir kısmı taslağımıza tepki gösterdi. Hatta başka iş kollarından işverenler bile tepkilerini dile getirdiler. Bu sözleşme yüzyılın sözleşmesidir. Sadece aldığımız zamlar, sosyal haklar bakımından değil sözleşme sürecinde yaşananlar bakımından da öyledir. Bu sözleşme sürecinde, Türk Metal emekçisi sonuna kadar direndi." ifadelerini kullandı.

        Kavlak, MESS'in kırmızı çizgilerini kabul etmediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Kırmızı çizgileri tek tek sildik, yerine bembeyaz çizgiler çektik. 'Kıdem verilemez' dediler, aldık. 6 aylık enflasyonun 3,2 olduğu koşullarda yüzde 24,63 zam aldık. Yani enflasyon üzerine, yüzde 21'in üzerinde refah payı aldık. Ülkemiz gerçekleri göz önüne alındığında bu sözleşme gerçekten yüzyılın sözleşmesi oldu."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa