Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Devletimiz, milletin birliği ve vatanın bütünlüğüne yönelik saldırıların karşısında TSK'nın engin deneyim ve gücüyle bir mücadelenin içerisindedir. Bu uğurda yapılması gereken ne varsa yapılacaktır." dedi.

        Aksakal, Göynük Mahallesi'nde bir otelde düzenlenen parti meclisi toplantısında, Türkiye'nin son dönemlerde zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) vatanın bütünlüğünün gereği olarak önemli bir görevi ifa ettiğini belirten Aksakal, DSP olarak siyasi ve ülke menfaatlerine yönelik çalışmaları, önerileri iktidara ve muhalefet partilerine bildirmeye devam ettiklerini dile getirdi.

        Yaklaşan seçimler öncesi çalışmaları tamamladıklarını, cumhurbaşkanlığı ve meclis başkanlığı için adaylarını hazırladıklarını aktaran Aksakal, başını ABD'nin çektiği uluslararası emperyal sistemin Ortadoğu bölgesine yönelik istila ve şekillendirme stratejilerinin, gerçek ulus devletlerinin duvarına tosladığını vurguladı.

        Türkiye'nin ortaya koyduğu iradenin, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ve Aydın'da ortaya koyduğu milli iradenin devamı niteliğinde olduğu vurgulayan Aksakal, şunları kaydetti:

        "Devletimiz, milletin birliği ve vatanın bütünlüğüne yönelik saldırıların karşısında TSK'nın engin deneyim ve gücüyle bir mücadelenin içerisindedir. Bu uğurda yapılması gereken ne varsa yapılacaktır. Ancak bu mücadele Türk devletinin asli unsurlarının iradesi altında yürürken bunu kendine malzeme yapanlar da aynı iradeyi karşılarında bulacaklardır. Sınır komşularımız en değerli varlıklarımız olarak kalmalıdır. Ancak bölgemizin başına musallat olan terör yapılanmasının aynı topraklarda beslendiğini unuttuğumuzu sananlar tarihi bir yanılgı içindedirler. ABD Dışişleri Bakanı'nın ziyareti sonrası ortaya çıkan manzara Türk milletini memnun etmedi. Güneyde besledikleri terör yapılanması ve bölgedeki varlık sebeplerine ilişkin Türkiye'nin beklentilerine uygun şekilde hareket edeceklerine dair güvence vermediği gibi, PKK'nın bölgede sözde Kürt devleti oluşturması çalışmalarına yönelik katkılarını, kararlılıklarını bir kez daha açık açık teyit etmiştir."

        Parti meclisi toplantısı yarın sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa