Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, 18-22 Şubat'ta Dubai'de gerçekleştirilecek "Gulfood 2018 - 21. Uluslararası Gıda ve Otel Ekipmanları Fuarı"na, Türkiye’den 160 firma ve markanın katılacağını bildirdi.

        Altunkaya, yazılı açıklamasında, ihracatın artırılmasında fuarların önemli rolü olduğunu kaydetti.

        Katılacakları fuarın Türk markalarının tanıtımı açısından fırsat olduğunun altını çizen Altunkaya, ihracatçıların yeni bağlantılar yapmasına ve ülkenin tanıtımına vesile olacağına dikkati çekti.

        Altunkaya, her alanda olduğu gibi gıda da yeniliklerin devam ettiğini ve bunun da kaliteyi artırdığını ifade ederek, "Türk markalı ürünler güven veriyor. Uzun uğraşlarımız sonucu oluşan bu güveni sarsmamak için çok titiz ve hassas çalışıyoruz. Gıda diğer sektörlere benzemez, küçük hatalar büyük sorunlara yol açabiliyor. Bu gerçekten hareketle adeta 'kılı kırk yararak' çalışıyor ve üretiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Dubai'de gerçekleştirilecek fuarın önemine de değinen Altunkaya, şöyle devam etti:

        "Türkiye’den bu yılın ocak ayında 548 milyon 129 bin dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı gerçekleştirildi. Bunun da 169 milyon 937 bin dolarlık kısmı Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğince gerçekleştirildi. Katılacağımız fuar dünyanın önemsediği ve büyük katılım sağlanan önemli bir organizasyon. Biz de 160 firma ve markalarıyla katılım sağlayacağız. 100’e yakın ülkeden 4 bin 117 firmanın katılacağı fuar, hem kendimizi tanıtma hem de farklılıkları görme fırsatı sunuyor. Bu nedenle Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak da fuara birer heyetle katılacağız. Firmalarımızın verimli bir fuar geçirmelerini temenni ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa