Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana’da bir kişinin silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 5 kişiden ikisi tutuklandı.

        Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 4 gün önce, merkez Seyhan ilçesi Tekel Caddesi'nde, motosikletiyle ilerleyen 28 yaşındaki Serhat Demir'in (28), pompalı tüfek ve tabancayla öldürülmesine ilişkin soruşturmayı tamamladı.

        Olayın ardından görgü tanıklarının ifadesine başvuran ekipler, eşkalini belirledikleri zanlıların olay sırasında motosikletle ilerleyen Demir'e otomobille çarparak düşürdüklerini, ardından araçtan inerek pompalı tüfek ve tabancayla ateş ettiklerini belirledi.

        Zanlıların kaçtıkları aracı ve kaçış güzergahını belirleyen ekipler, caddedeki iş yerlerine ait yaklaşık 40 güvenlik kamerasının görüntüsünü incelemeye aldı.

        Görüntülerde, aracın plakasının olay anında çamurla kaplı olduğu tespit edildi.

        - Zanlı, maktulün eski iş arkadaşı çıktı

        Saldırıda hayatını kaybeden Demir'in geçmişini de araştıran ekipler, maktulün 2012 yılında İstanbul'da midyecilik yapan Davut T. (30) ile ortak çalıştıklarını, Davut T'nin eşi H.S. (27) ile ilişki yaşadığını ve kaçarak Adana'ya geldikleri bilgisine ulaştı.

        Soruşturmayı bu yönde yürüten ekipler, Davut T. ile kardeşi Habib T. (29) ve ağabeyi Ahmet T'nin (41) akrabalarının kına gecesine katılmak için Mardin'den Adana'ya geldiklerini, iş yerini öğrendikleri Demir'i araçlarının plakasını çamurla kapatarak bir süre takip ettiklerini ortaya çıkardı.

        Zanlıların kaldığı evi tespit eden ekipler, Davut T, Habib T, Ahmet T. ve ölen kişinin iş yerini gösterdiği belirlenen Mehmet Ö. (25) ve şüphelileri evinde sakladığı ileri sürülen Nedim Ö'yü (39) gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Davut ve kardeşi Habib T. tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Serhat Demir, merkez Seyhan ilçesi Tekel Caddesi'nde 13 Şubat'ta motosikletiyle ilerlediği sırada silahlı saldırı sonucu yaralanmıştı. Sağlık ekiplerince Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine götürülen Demir, müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa