Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'de yapılacak PTT Kadınlar Türkiye Kupası için hazırlıklar devam ediyor.

        Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından 21-25 Şubat'ta Mardin Artuklu Yeni Spor Salonu'nda düzenlenecek PTT Kadınları Türkiye Kupası'nda, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde ilk devreyi, ilk 8 içerisinde tamamlayan takımlar yer alacak.

        Yakın Doğu Üniversitesi, Fenerbahçe, Hatay Büyükşehir Belediyespor, BOTAŞ, Çukurova Basketbol, Beşiktaş, Mersin Büyükşehir Belediyespor ve Abdullah Gül Üniversitesi, takımlarının mücadele edeceği kupada, çeyrek final maçları 21 ve 22 Şubat'ta oynanacak.

        Çeyrek finalde, Yakın Doğu Üniversitesi-Abdullah Gül Üniversitesi, BOTAŞ-Çukurova Basketbol, Fenerbahçe-Mersin Büyükşehir Belediyespor ve Hatay Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş karşılaşacak.

        Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi de PTT Kadınlar Türkiye Kupası öncesi çalışmalarını sürdürüyor.

        Çalışmaları yerinde inceleyen Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, etkinliğin kent için önemli olduğunu dile getirdi.

        Kupa maçları sayesinde hem Türkiye'deki basketbolseverlerin kalbinin Mardin'de atacağını hem de bölgedeki spor tutkunlarının 5 gün boyunca basketbola doyacağını ifade eden Yaman, "Biz bu tür organizasyonları önemsiyoruz. Çünkü şehirde operasyonlardan sonra oluşan huzurla birlikte vatandaşların moral kazanması gerekiyor. Burada hem esnafın kazancına hem de sosyal gelişime destek olmuş olacağız." dedi.

        Yapılan çalışmalarla kentteki turizmi 12 aya yaydıklarını aktaran Yaman, "Özellikle yatılı turist sayımızda geçen yıllara nazaran 3 kat artış oldu. Günü birlik ziyaretlerde ise 7 kat artış gerçekleşti. Mardin en fazla tercih edilen iller arasında. Herkes gelip görmek istiyor. Biz de faaliyetlerimizi bu nedenle artırmış oluyoruz. İnşallah bu faaliyetlerimiz devam edecek." diye konuştu.

        Mustafa Yaman, PTT Kadınlar Türkiye Kupası için hazır olduklarını belirterek, kupanın kentte düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa