Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada 6 sanık, 4 yıl 2 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına mahkum edildi.

        2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuksuz yargılanan İrfan Şahin, Ahmet Dişli, Hacı Osman Akkuş, Mehmet Güven, Ramazan Doğan ve Şükrü Korkmaz ile sanıkların avukatları katıldı.

        Duruşmada son sözleri sorulan sanıklardan eski müezzin Şükrü Korkmaz, "Firari Sabit Sabuncu ile gezi amaçlı Kuzey Irak'a gitmedim. Örgüt üyeliğini kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

        Evindeki aramada örgütsel doküman bulunduğu belirtilen eski cami imamı Doğan, "Bank Asya'ya üye değilim. Bankaya para yatırdığım doğru değildir. Eagle ve KakaoTalk programlarını kullanmadım. Örgütle alakam yoktur." şeklinde savunma yaptı.

        Tutuksuz sanıklardan eski cami imamı Ahmet Dişli de örgütle yakından uzaktan bağlantısının bulunmadığını, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

        Diğer tutuksuz sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti.

        Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyeliği"nden sanıklar İrfan Şahin'e 7 yıl 6 ay, Ramazan Doğan, Ahmet Dişli ve Şükrü Korkmaz'a 6 yıl 3'er ay, Hacı Osman Akkuş ve Mahmut Güven'e 4 yıl 2'şer ay hapis cezası verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa