Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği, kurmayı planladığı müzede tava ciğerini tanıtmayı hedefliyor.

        Dernek Başkanı Bahri Dinar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurulacak müzede tava ciğerin doğuşundan bugüne kadar olan sürecin, tarihi fotoğraflar ve materyallerle yansıtılacağını söyledi.

        Tava ciğerin en iyi şekilde anlatılması ve tanıtılması için çaba sarf ettiklerini anlatan Dinar, şunları kaydetti:

        "Tava ciğer müzesi için girişimlerimiz başladı. Tava ciğer dünyanın gündeminde olan bir yiyecek. Dünyanın en çok tanınan yöresel yiyeceklerinden biri. Tabii bu çalışmayı tüm ciğerci ustalarıyla ve Edirnelilerle birlikte yapacağız. Ben sadece bir fikri ortaya attım. Bu kadar meşhur olan bir yiyeceğin geçmişi de vardır. Bunun geçmişte kullanılan malzemeleri de vardır. Bunları burada sergilemek istiyoruz. Edirne'deki tüm ustalarımızın gönderdikleri materyalleri isimlerini yaşatarak sergileyeceğiz. Edirne'de daha önce ciğercilik yapmış, evlerinde ciğer yapımında ve pişirilmesinde kullanılan malzemeler bulunan vatandaşlarımızın da desteğini bekliyoruz. Tarihi malzemeleri getirmelerini ve onları müzede sergilemeyi istiyoruz. Bu malzeme tava olabilir, kaşık olabilir veya kepçe olabilir. Ne olursa bunları yaşatmak istiyoruz. Ciğerin doğuşundan günümüze gelişine kadar yazısıyla, araştırmasıyla, malzemeleriyle, türküsüyle burada göstereceğiz. Müzenin içerisinde ciğerci ustalarının fotoğrafları olacak, ciğerin tarihçesi olacak, tava ciğerin türküsü olacak. Tava ciğerinin en iyi şekilde tanınmasını sağlayacağız."

        Dinar, ziyaretçilerin müzede tava ciğer yeme fırsatı da bulacaklarını aktararak, "Bu ender görülen bir müze konsepti olacak. İnsanlar gezdikleri müzede aynı zamanda ciğer sipariş ederek ciğer yiyebilecek, bu tadından yenmeyecek bir müze konsepti olarak açıklanabilir" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa