Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Kadınlar Kurulu tarafından geliştirilen "Velinin Karnesi Nasıl?" projesi kapsamında, Bursa'da bin 578 ilkokul öğrencisine temel trafik eğitimi verildi.

        Emire Cantürk Eren, Yeşim Bostancı, Beyza Avcıoğlu, Ayşin Uysal, Didem Kargın, Çiçek Güney ve Sedef Dündar'dan oluşan TOSFED Kadınlar Kurulu tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde 2018 yılının ilk programı Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesindeki Gülhanım Karasu İlkokulu'nda yapıldı.

        Bursalı ralli pilotu Emrah Ali Başo ile kadın yardımcı pilot Sevi Akal'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte bin 578 çocuk temel trafik eğitimi aldı.

        Etkinlik çerçevesinde çocuklar okul bahçesine getirilen ralli aracını da yerinde inceleme fırsatı buldu.

        TOSFED Kadınlar Kurulu Üyesi Emire Cantürk Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7-11 yaş ilköğretim öğrencilerini hedef alan ve 2017 yılında farklı illerdeki okullarda 3 bin öğrenciye ulaşan proje kapsamında, öğrencilere trafik ve yol güvenliğiyle ilgili temel bilgiler verilirken, aynı zamanda otomobil sporları ile de tanışmalarının sağlandığını söyledi.

        Etkinlik sonunda çocuklara karne dağıttıklarını, burada velilerinin trafik kurallarına uyup uymadıklarını değerlendirmelerini istediklerini anlatan Eren, "Çocuklar gerçekten çok acımasız. Biz velilerini çok sevdiklerini düşünüp herkesin sorularda 'kurallara uyuyor' yanıtını vereceğini düşündük ama çocuklar gerçekten trafik kurallarına uymayan velileri değerlendirdi. Geçen yıl yapılan değerlendirmelerde velilerin yüzde 40'ının trafik kurullarına uyduğunu, yüzde 60'ının da uymadığını gördük." diye konuştu.

        Program sonunda çocuklar ralli pilotları ve ralli aracı ile fotoğraf çektirme fırsatı buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa