Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana’da, sağlık durumuyla ilgilendiği bir günlük erkek bebeğin ihmalli davranışla ölümüne neden olduğu iddia edilen çocuk doktorunun 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

        Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki üçüncü celse duruşmaya tutuksuz sanık doktor Hakan E. ile tarafların avukatları katıldı.

        Mahkeme başkanı, bebeğin öldüğü hastaneden istenilen 7 Ağustos 2015 tarihli tedavi evrakları yerine, 8 Ağustos 2015 tarihli evrağın gönderildiğini, istenilen tarihli tedavi evrakının olup olmadığı yönünde bilgi verilmediğini söyledi.

        Müşteki avukatı ise 7 Ağustos 2015 tarihli tedavi evraklarının ısrarla gönderilmediğini belirterek, yeniden yazı yazılarak o tarihli evrakların istenmesini talep etti.

        Sanık avukatı ise müşteki ifadeleri ile sanığın savunmasının birbiriyle örtüştüğünü belirterek, müvekkilinin beraatini istedi.

        Avukat ayrıca, tedavi evrağının da bebek adıyla değil anne ismi belirtilerek istenmesini talep etti.

        Mahkeme heyeti, ölen bebek ile ilgili tedavi evraklarının istenmesine, ayrıca bebekle ilgili dosya açılıp açılmadığının sorulmasına karar verip duruşmayı 26 Nisan’a erteledi.

        Adana'da Ferhat ve Zümrüt Umakoğlu’nun 6 Ağustos 2015'de hastanede dünyaya gelen Yağız Sezai isimli bebeği, taburcu edildikten bir süre sonra rahatsızlanarak hayatını kaybetmişti. Ailenin şikayeti üzerine çocuk doktoru Hakan E. hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiş, yapılan itiraz sonucu ise Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesinde "İhmalli davranışla kasten adam öldürme" suçundan dava açılmıştı.

        Bu mahkeme ise görevsizlik kararıyla dosyayı Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa