Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da, "kız kaçırma" meselesi nedeniyle baba ve oğlunu öldürdükleri öne sürülen tutuksuz 12 sanık beraat etti.

        Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tamamı tutuksuz sanıklardan Poyraz S, Çakır S, Mikail S, Hayrullah S, Muhittin S, Erdal S, Mehmet S, Ramazan S. ile Naim Ş. ile avukatları katıldı, üç sanık ise gelmedi.

        Başka suçtan dolayı tutuklu bulunan müşteki Veli Serbes ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmada söz aldı.

        Serbes, babası ile kardeşinin öldürülmesinden dolayı sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

        Cumhuriyet savcısı da esas hakkındaki mütalaasında, olaydan kısa süre önce Mikail S'nin kızının, öldürülen İbrahim Serbes'in oğlu tarafından kaçırıldığını, bu yüzden aileler arasında husumet doğduğunu ve cinayetlerin bu nedenle işlendiğini anımsattı.

        Sanıkların kim olduğu hususunda doğrudan görgüye dayalı bir ifadenin olmadığı, olay sonrasında polise yapılan ihbarlar, HTS kayıtları ve telefon iletişim tutanaklarının birlikte değerlendirilmesi sonucunda, olaya sanıklardan Muhittin S, Mikail S, Hayrullah S, Çakır S ve Poyraz S'nin iştirak ettikleri kanısına varıldığına dikkati çeken cumhuriyet savcısı, bu sanıkların 50 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet hapis arasında değişen cezalarla cezalandırılmasını, diğer 7 sanığın ise beraatlerine karar verilmesini talep etti.

        Son savunmaları sorulan sanıklar da olayla ilgilerinin olmadığını belirtip beraatlerini istedi.

        Mahkeme heyeti, tüm sanıklar hakkında suç işledikleri sabit olmadığından dolayı beraat kararına hükmetti.

        Heyet ayrıca, baba oğulun öldürülmesiyle ilgili gerçek sanıkların tespit edilmesi için cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

        Merkez Sarıçam ilçesi Cihadiye Mahallesi'nde, kız kaçırma yüzünden 5 Eylül 2015'te, İbrahim Serbes evinde uyurken, oğlu Fevzi Can Serbes ise bakkaldan eve gelirken pompalı tüfekle vurularak öldürülmüştü. Olayla ilgili 12 kişi hakkında dava açılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa