Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Suriyeli Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliğince, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Kürt kardeşlerimiz de bizler gibi terör örgütü PYD/PKK'nın baskılarından bıktılar ve artık özgürce yaşamak istiyorlar." değerlendirmesinde bulunuldu.

        Birlikten yapılan açıklamada, Suriye'de yaşayan ve başka ülkelere göç eden Kürt kökenli vatandaşlarla Arap ve Türkmenler olarak bir sorunlarının bulunmadığını ve ülkelerine dönmelerini istedikleri belirtildi.

        Kürtlerle yıllarca kardeşçe yaşadıkları, bundan sonra da birlikte yaşamak istediklerine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Dinimiz bir vatanımız bir. Kürt, Türk, Arap ayrımı yok. Bizler kardeşiz, kimse aramıza nifak sokmasın. Kürt kardeşlerimiz de bizler gibi terör örgütü PYD/PKK'nın baskılarından bıktılar ve artık özgürce yaşamak istiyorlar. Ülkelerini terk etmek zorunda kalan Kürt kardeşlerimiz geri dönüp topraklarında özgürce yaşasınlar. Hangi dili konuşursa konuşsun, tüm Müslümanlar kardeşimizdir.

        Terör örgütü PYD/PKK ve DEAŞ ortak düşmanlarımız, Kürtler de bu iki örgütten çok çekti. İnşallah Türkiye tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile bölgenin terör örgütü PYD/PKK'dan temizlenmesiyle yine eskisi gibi Kürtlerle kardeşçe aynı toprakları paylaşmak istiyoruz. Çünkü biz Kürtlerle kardeşçe yaşamak istiyoruz."

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa