Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 9 dereceyle Ağrı'da kaydedildi.

        Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, yağışların Erzincan ve Iğdır çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

        Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Iğdır'da 0, Erzincan'da 1, sıfırın altında olmak üzere Tunceli ve Erzurum'da 3, Ardahan'da 5, Kars'ta 7 ve Ağrı'da 9 derece ölçüldü.

        Gün içinde en yüksek hava sıcaklıklarının Iğdır'da 7, Erzincan'da 5, Tunceli'de 1, Erzurum'da 0, sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ardahan'da 1, Ağrı'da da 2 derece olması bekleniyor.

        Yetkililer, bölge genelinde özellikle sabah ve gece beklenen kuvvetli buzlanma, don, yer yer sis ve pusa karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

        Kar kalınlıkları Kars'ta 10, Ardahan'da 17, Ağrı'da 18, Erzurum'da 24, kayak merkezlerinden Cıbıltepe'de 63 ve Palandöken'de 55 santimetre ölçüldü.

        - Karla mücadele çalışmaları

        Erzurum'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 27 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

        Erzurum Büyükşehir Belediyesinde görevli 235 personel ve 188 araç ile ulaşıma kapanan yolların da bulunduğu bin 540 mahallede karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

        Olumsuz hava koşulları yüzünden Erzincan'ın ilçelerinden Çayırlı'da 2, Refahiye'de 5 ve Tercan'da 2 olmak üzere 9 köy yolu ulaşıma kapandı.

        Erzincan İl Özel İdaresinin karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için 5 ekiple çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

        Kars'ta gece saatlerinde başlayıp halen etkisini sürdüren kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 17 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

        İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Susuz ilçesinde kar yüzünden kapalı olan 7, Kağızman'daki 5, Selim'deki 2 ve Arpaçay'daki 3 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalara devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa