Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünal, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini belirterek, "Afrin'deki operasyonu canıgönülden destekliyor ve kutluyorum. Çünkü bu ülke 40 yıla yakın bir zamandır terörden çekti. Maddi anlamda en çok kaybımızı terörle mücadelede vermişiz. Milyarlarca dolar paramız eriyip gidiyor. Biz de diyoruz ki biz devletimizin yanında ve arkasındayız." değerlendirmesinde bulundu.

        Kentteki bir restoranda gazetecilerle bir araya gelen Ünal, burada yaptığı açıklamada, doğunun kadim şehri Erzurum'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek STK olarak 81 ilde seferberlik halinde olduklarını söyledi.

        TSK'nın Afrin'de yürüttüğü harekatın haklı bir operasyon olduğunu dile getiren Ünal, "BİRKONFED olarak Afrin'deki operasyonu canıgönülden destekliyor ve kutluyorum. Çünkü bu ülke 40 yıla yakın bir zamandır terörden çekti. Maddi anlamda en çok kaybımızı terörle mücadelede vermişiz. Milyarlarca dolar paramız eriyip gidiyor. Biz de diyoruz ki biz devletimizin yanında ve arkasındayız. Askerlerimiz orada canla başla mücadele veriyor. Allah yar ve yardımcıları olsun. Şehitlerimizin de mekanları cennet olsun. İnşallah askerlerimiz burunları dahi kanamadan vatanlarına geri döner." diye konuştu.

        Ünal, Türkiye'nin güzel günler görmeye ihtiyacının olduğunu vurgulayarak STK olarak her zaman devletin yanında yer aldıklarını ifade etti.

        Bazı kesimlerin algı operasyonlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini aktaran, Ünal şöyle konuştu:

        "Bizim kadim milletimizin bundan sonra güzel günler görmeye, güçlenmeye ve kazanmaya ihtiyacı var. Biz birbirine inanan ve kenetlenen bir toplumuz. Yapılan algı operasyonlarıyla bazı kesimler mağdur gösterilmeye çalışılıyor. Devletimiz de çok kararlı bir şekilde mücadele gösteriyor. Allah'ın izniyle bunun sonucunda da muzaffer olacak ve ülkemiz bu işten büyük bir kararlılıkla çıkacaktır. Bundan sonra bu topraklarda terör konuşulmayacaktır. Türkiye'nin en büyük STK'sı olarak hükümetimizin ve askerimiz her zaman yanındayız. Gerekirse Afrin'e, Irak'a gider askerimizle birlikte üzerimize düşen ne varsa yaparız."

        Ülke üzerinde oynanan oyunlara karşı da büyük bir mücadele verildiğine işaret eden Ünal sözlerini şöyle tamamladı:

        "İki türlü mücadele vardır: Birincisi terörle, ikincisi ise ekonomiyle mücadeledir. Türkiye'yi terör yıkamadı ve 40 yıldan bu yana her yandan saldırıyorlar. Birçok saldırı olmasına rağmen hepsinden büyük bir kararlılıkla ve güçlü bir şekilde çıktık. Ancak ekonomi üzerinden saldırırlarsa ve dirayet göstermezsek bununla mücadele terörle mücadele kadar kolay olmayacaktır. Dolayısıyla biz iş dünyasının patronları olarak ekonomiye karşı yapılan müdahalelere karşı mücadele edeceğiz. Ekonomimizi kimsenin bertaraf etmesine asla izin vermeyeceğiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa