Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Konya'da, Cumhurbaşkanlığınca 19 şehit ailesi ve 11 gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

        Vali Yakup Canbolat, Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına terörle mücadele ve 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ile gazilere takdim etti.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit aileleri ve gazilere yönelik mesajı okundu.

        Törende konuşan Konya Valisi Yakup Canbolat, vatan ve bayrak söz konusu olunca ölüme koşarak giden bir milletin neferi olduklarını söyledi.

        Vatanın her yerinde canlarını milli ve manevi değerler için feda eden kahramanlar olduğuna dikkati çeken Canbolat, şöyle konuştu:

        "Kahramanlarımızın uğruna can verdiği değerlerimizi korumak, onları yüceltmek ve gerektiğinde tıpkı onlar gibi emaneti sahibine teslim etmek her birimizin boynunun borcudur. Mevzu bahis vatan ise gerisi teferruattır düsturuyla Türk milleti olarak vatanı, bayrağı ve inancı için can vermeyi yaşamaktan daha evla görmekteyiz. Bunun için de şehit olmak her birimizin hayalinde ve duasında olan yüce bir makamdır. Birliğimize, bütünlüğümüze, bayrağımıza ve hür irademize saldıran dahili ve harici düşmanlar, yüreğinde şehit olma arzusu yatan kahraman milletimizin tokadıyla her daim tarumar olmuştur ve olmaya da mahkumdur."

        Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Canbolat, "TSK'nın ülkemizin bütünlüğünü tehdit eden terör örgütlerine karşı 20 Ocak itibarıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan tüm askerlerimizin Allah yardımcısı olsun. Dualarımız onlarla. Rabbim şanlı tarihi destanlarla dolu kahraman ordumuzu muzaffer kılsın inşallah." dedi.

        Konuşmaların ardından 19 şehit yakını ile 11 gaziye, "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" takdim edildi. Madalyaların takdimi sırasındaki slayt gösterisinde şehitlerin fotoğrafını gören yakınları, gözyaşlarını tutamadı.

        Törene, Vali Yakup Canbolat'ın yanı sıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Müftüsü Ali Akpınar, şehit ve gazi yakınları katıldı.

        Program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa