Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Eski Konyaspor başkanı Ahmet Şan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.

        Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Şan, avukatı Metin Tevfik Buğdaycı ve yakınları katıldı.

        Duruşmada, savunmasını yapan Ahmet Şan, hakkında ByLock kullandığına yönelik basında çıkan haberler üzerine avukatıyla savcılığa ifade vermeye gittiğini söyledi.

        Savcılıkta verdiği ifadesini tekrar etmek istediğini belirten Şan, "ByLock çıkan telefon numarası şirket adına kayıtlıydı. Daha sonra üzerime aldım. Fakat bu telefona ByLock yüklemedim ve kullanmadım. Daha sonra 'mor beyin' mağduru olan kişiler gibi ben de ByLock kullanıcısı olma kapsamından çıkarıldım." dedi.

        Mahkeme başkanının sorularını yanıtlayan Şan, 2000 yılında oturduğu sitede FETÖ toplantılarına katıldığına ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine "Taşındığım sitede 2001 yılından itibaren kaynaşma maksatlı gündemdeki konularla ilgili konuşmalar yapıyorduk. 2004 yılında Konyaspor başkanlığına seçildikten sonra gitmemeye başladım. Fakat komşuların ısrarı üzerine ara sıra katıldım. Bunun dışında hiçbir yere gitmedim. 2010 yılında da o apartmandan ayrıldım." diye konuştu.

        Evinde yapılan aramada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait "Sonsuz Nur" isimli kitabın bulunmasına ilişkin soruyu da Şan, "Bilmiyorum. Muhtemelen hediye gelmiş, kapağı açılmamış bir kitaptır." şeklinde yanıtladı.

        Şan, bir dönem Bank Asya'da hesabı olduğuna ilişkin soruya da "Kombassan şirketinde çalıştığım dönemde maaşım o banka hesabına yatıyordu. Sadece maaş hesabıydı. Örgütün talimatı üzerine bu bankaya hiç para yatırmışlığım yoktur." cevabını verdi.

        Tanık A.E. ise Ahmet Şan ile bir dönem aynı sitede toplantılara katıldığını ancak bu toplantılarda FETÖ ile ilgili konuların konuşulmadığını bildirdi.

        Kararını açıklayan mahkeme başkanı, Ahmet Şan hakkında FETÖ/PDY üyesi olma suçundan kamu davası açılmış olsa da örgüt hiyerarşisine dahil olacak ve örgüt üyeliği kapsamında süreklilik, çeşitlilik arz edecek durumu bulunmadığını, aynı zamanda kullandığı cep telefonu numarasına ilişkin "mor beyin" uygulaması nedeniyle yanlışlık yapıldığının ortaya çıktığını bildirdi.

        Mahkeme başkanı, iddia ve deliller değerlendirildiğinde Şan'ın, terör örgütü üyeliği suçunu işlediğine dair kesin ve inandırıcı deliller bulunamadığından beraatine karar verildiğini kaydetti.

        Duruşmada Şan, hakkında yurt dışı yasağı ile mal varlığı üzerinde bulunan tedbirin de kaldırılmasına karar verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa