Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Taşerona kadro meselesinin mimari CHP'dir. Bunu herkesin her yerde söylemesi gerekiyor." dedi.

        Ağbaba, partisinin Malatya İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin gündeminin Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı olduğunu belirtti.

        Harekata katılan Mehmetçiklerin kazasız belasız ülkelerine dönmesini dileyen Ağbaba, kamuoyu ve basının sadece bir bakış açısıyla harekatla ilgili bilgilendirildiğini savundu.

        Bu noktaya nasıl gelindiğini kimsenin sorgulamadığını öne süren Ağbaba, "Türkiye neden bu duruma düştü, onun da sorgulanması gerekiyor. 2011'de uyardık ama hükümet kendi anlayışından dolayı hem Ortadoğu'yu hem Türkiye'yi kan gölüne çevirdi. Yanlış bir Suriye politikasıyla maalesef burası bir ateş gölüne döndü." diye konuştu.

        Türkiye'nin OHAL ile yönetildiğini, hukukun askıya alındığını savunan Ağbaba, OHAL'in bitmesi gerektiğini söyledi.

        Bir gazetecinin ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yaşadığı konaklama merkezlerinde çalışanlara kadro verilip verilmemesiyle ilgili sorusu üzerine Ağbaba, konuyla ilgili müracaatta bulunduklarını ancak şu andaki durumu tam olarak bilmediklerini ifade etti.

        Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) çalışanlarına ilk etapta kadro verilmediğini ancak partisi tarafından bunu gündeme taşıdıklarını aktaran Ağbaba, KİT'lerle ilgili önemli bir mesafe kaydettiklerini dile getirdi.

        İşçi arasında ayrım yapmanın devlete yakışmayacağını vurgulayan Ağbaba, şunları söyledi:

        "Taşerona kadro meselesinin mimari CHP''dir. Bunu herkesin her yerde söylemesi gerekiyor. Herkesin bilmesi gerekiyor, taşeron işçilerin de bilmesi gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı bu konuyu gündeme getirmemiş olsaydı, 2015'de bütün taşerona kadro vereceğiz dememiş olsaydı bu kadrolarda verilmezdi. Taşeron bugün bu noktaya geldiyse Cumhuriyet Halk Partisi'nin emeği çoktur."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa