Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Bugün batı dünyası kendi ülkesinde birkaç bin, birkaç on bin sığınmacıyı, mülteciyi ağırlayamazken, bunu önlemek için elinden gelen her şeyi yaparken, yerine göre insan haklarını, mültecilerle ilgili uluslararası hukuktan doğan hakları hiçe sayarken, Türkiye Cumhuriyeti 3,5 milyona yakın kardeşini bağrına basmıştır." dedi.

        Akdağ, Reyhanlı Ticaret Odasında yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin 3,5 milyon Suriyeliye ev sahibi yaptığını hatırlattı.

        Bunun, Suriye'de bir "zalim yönetimin" kendi halkına zulmetmesinden kaynaklandığını ve Türkiye'nin tarih önünde üstüne düşen vazifeyi yerine getirdiğini vurgulayan Akdağ, şöyle devam etti:

        "Önemli bir meseledir bu. Bugün batı dünyası kendi ülkesinde birkaç bin, birkaç on bin sığınmacıyı, mülteciyi ağırlayamazken, bunu önlemek için elinden gelen her şeyi yaparken, yerine göre insan haklarını, mültecilerle ilgili uluslararası hukuktan doğan hakları hiçe sayarken Türkiye Cumhuriyeti 3,5 milyona yakın kardeşini bağrına basmıştır. Tabii ki bu büyük Türk milletinin, sizlerin eseridir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da hükümetimizin de bu meseledeki hassasiyetine, milletimiz büyük bir şefkatle yaklaşmıştır. Bunları kucaklarınıza bastınız, kardeşlerinizi kendinizden ayırmadınız, bu hususta bütün Türkiye, iyi bir sınav vermiştir."

        Hatay ve Kilis'in, kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi barındıran şehirler olduğuna işaret eden Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İnsan haklarıyla ilgilenen, mülteci haklarıyla ilgilenen kuruluşlar, birçok Batılı ülke buna şaşkınlıkla bakıyor; akılları, hafızaları bunu almıyor. 'Nasıl olur?' diye. Olur, işte oldu. Çünkü biz Suriye'deki kardeşlerimizi kendimizden hiç ayrı düşünmedik. Zamanında zalim bir yönetime 'Yapma etme, bak yanlış yapıyorsun, doğru işler yap, doğru yola gel, boşu boşuna kendi milletinle çatışma' derken de niyetimiz tamamen kardeşçeydi ama dinlemedi, dinlemediler. Bunun neticesinde müthiş bir zulüm ortaya çıktı ve Türk halkı üzerine düşen vazifeyi yaptı."

        Akdağ, 15 Temmuz 2016 gecesi Erzurum'da olduğunu, halkın oradaki ruhunu bugün Kilis ve Reyhanlı'da da hissettiğini dile getirerek, böyle büyük bir milletin evladı oldukları için şükredilmesi gerektiğini vurguladı.

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa