Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bölgede huzur ve güvenliğin sağlanması açısından başlatılan harekat, terör örgütlerine ve dış destekçilerine gereken mesajı verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

        Aşut, yaptığı yazılı açıklamada, savaşların yalnızca cephede gerçekleşmediğini, ekonomi cephesinin de önemli olduğunu belirtti.

        Türk Silahlı Kuvvetlerinin ulusal güvenliği sağlamak ve sınır ötesinden Türkiye'ye yöneltilmek istenilen tehdidi yok etmek adına gerçekleştirdiği harekatın bölgeye huzur ve barış getireceğine inandığını vurgulayan Aşut, şunları kaydetti:

        "Mehmetçik'in, sonuna kadar haklı olduğumuz bu operasyonu başarıyla tamamlayacağından en küçük bir şüphemiz yoktur. Türk milleti her zaman olduğu gibi söz konusu vatan olduğunda yek yürek olmuştur. Bölgede huzur ve güvenliğin sağlanması açısından başlatılan harekat, terör örgütlerine ve dış destekçilerine gereken mesajı verecektir. Ekonomi cephesi diğer önemli bir alandır. Ülkemiz o cepheden de sıkıştırılmak istenmektedir. Bizler iş dünyası olarak üretmek, yeni pazarlar bulup ihracatla katma değer yaratmak, hatta gittiğimiz ülkelerde ülkemizin gönüllü elçileri olarak gücümüzü, haklılığımızı dış dünyaya daha etkin anlatmak zorundayız. İkinci cephe olan ekonomi cephesinin Mehmetçikleri olan iş dünyası, güçlü ekonominin güçlü ordusu olmalıdır."

        -"Ülkemize destek vermeye devam edeceğiz"

        Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol da Türkiye'nin sınırdaki güvenliğini sağlamak ve bölgedeki istikrarı korumak amacıyla başlatılan harekatı sonuna kadar desteklediklerini bildirdi.

        Türk ordusunun mazlumların can güvenliğini sağlamak adına dost ve kardeş ülkelere yardım elini uzatmayı sürdüreceğini belirten İzol, "Mersin GİAD olarak tüm dualarımız ve inancımızla kahraman ordumuzun yanında olduğumuzu kamuoyuna duyurur, Allah'tan ordumuzu ve devletimizi muzaffer kılmasını dilerim. Bizler de iş dünyası olarak yaptığımız yatırımlar, sağladığımız istihdam ve ihracat oranlarına katkılarımızla ülkemize destek vermeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa