Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Hemen yanı başımızda büyük bir terör ordusu konuşlanmış durumda. Bugün Türkiye kendi güvenliği ve komşudaki kardeşlerinin huzuru için bu operasyonu yapıyor ama biz burada tüm müttefiklerin ve dostların desteğini bekliyoruz." dedi.

        Akdağ, Kilis'in Suriye sınırındaki Gülbaba köyünde konuşlu 3. Hudut Taburu'nu ziyaret ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, askerlerin yüksek morale sahip olduğunu gözlemlediklerini ifade etti.

        Görüştüğü bir askeri personelin kendisine "Biz Türk milletine emanetiz. Türk milleti de bize emanet" dediğini aktaran Akdağ, bunun memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

        Kilis'teki ziyaretleri sırasında bir Özgür Suriye Ordusu'na mensubunun cenazesini gördüğünü belirten Akdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "İnsan tabii ki etkileniyor. Bu insanlar özgürlük için mazlum insanların mağduriyetini gidermek için çalışıyor. Dolayısıyla işin bu tarafını görmek lazım. Askerlerimiz, yüksek bir moralle ne için mücadele ettiklerini bilerek büyük bir şuurla hareket ediyor. Bu özellik de bize geçmişimizden gelen miras. Bizim milletimiz, barışçı millettir ama kendisini korumak gerektiğinde ve güvenliğini korumak gerektiğinde gözünü budaktan sakınmaz. Şu an da bir tarihi yaşıyoruz. Rabbim askerlerimizi korusun."

        Akdağ, Hatay ve Kilis'e atılan roketlerin harekatın gerekliliğinin de kanıtı olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

        "Bunu tüm dünyanın görmesi lazım. BM Güvenlik Konseyi toplantıya çağrılmıştı. Buradan hemen sınırdan bunu Batı'nın, NATO'daki müttefiklerimizin, BM'nin görmesi lazım. Hemen yanı başımızda büyük bir terör ordusu konuşlanmış durumda. Bugün Türkiye kendi güvenliği ve komşudaki kardeşlerinin huzuru için bu operasyonu yapıyor ama biz burada tüm müttefiklerin ve dostların desteğini bekliyoruz. Biz bunu halledebilecek güçteyiz hamdolsun ama desteği bekliyoruz."

        Başbakan Yardımcısı Akdağ, bir tarafta Türk ordusunun mücadelesi, bir taraftan da Suriye'de kendi ülkesinin özgürlüğü için mücadele eden ÖSO güçlerinin bulunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

        "Özgür şekilde ülkelerinde yaşamak onların da Suriye halkının hakkı bu. Türkiye'de yerleşik olan 3,5 milyon Suriyeli sığınmacı kardeşimizin kendi ülkelerine dönmek hakkı. Bugün bunun mücadelesi veriliyor. Bölgede gücü olan tüm devletlerin de bunun mücadelesini vermesi gerek. Bir takım güçler, kendi menfaatlerinin peşine düşerse insanlar daha çok mağdur olur. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız, kendi ülkemizin güvenliğini sağlamaktayız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kilis İlçeleri
        Tüm Kilis Haberleri
         Kilis

        Kilis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa