Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'da "Astro Cumali" olarak bilinen Cumaittin Turap tarafından kurulan gözlemevi, gençlerin hizmetine açılacak.

        Yaklaşık 12 yıl önce yapılan ancak ilgisizlik nedeniyle bir süredir kapalı bulunan gözlemevinin gençlerin kullanımına açılması için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Turap arasında protokol imzalandı.

        Ordu Gençlik Merkezinde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ulubey ilçesinde gençler için faydalı olabilecek bir hazine yattığını söyledi.

        Genç, gözlemevinin sahibi Cumaaittin Turap'ı ziyaret ederek, bu merkezde gençlere eğitim vermesini istediklerini belirterek, "Kendisi de sağolsun, teklifimizi kabul etti ve bu haftadan itibaren her hafta sonu gençlerimizin ulaşımlarını da sağlayarak astronomi eğitimi almalarına olanak sağlayacağız. Gençlerimiz için hayırlı olsun." dedi.

        Cumaaittin Turap ise Ordulu olduğunu ve merak duyduğu astronomi alanında memleketine yatırım yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Gençlerden böyle bir istek gelmesi beni memnun etti. Gözlemevimiz herkese açık, Ordu Üniversitemiz ve Milli Eğitimden de gençlerin gelmesini arzu ediyorum. Talebin artması halinde daha büyük teleskopların getirilmesini sağlayabilirim. Gözlemevimiz ayrıca NASA verilerine de bağlanabiliyor. Çok özel bir merkez, büyük emekler harcadık. Gençlerin merkezi kullanmalarına vesile olacak bu protokol hayırlı olsun."

        Yaklaşık 1 milyon liraya kurduğu gözlemevini daha önce satmaya ve devretmeye bile karar verdiğini anlatan Turap, "Büyük emeklerle açtığımız bu gözlemevi maalesef ilgisizlik nedeniyle atıl durumda kalmıştı. Bugün yeniden buraya ilginin artması beni son derece mutlu etti. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa