Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya'da, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla kentteki kamu kurumları, caddeler, iş yerleri ve konutlara Türk bayrakları asıldı.

        Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"na Malatya'dan Türk bayraklarıyla destek verildi.

        Malatya Valiliğinin vatandaşları Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla Türk bayrağı asmaya davet etmesinin ardından kentteki kamu kurumları, İnönü, Kışla, Atatürk Caddeleri, iş yerleri ve konutlar bayraklarla donatıldı. Bazı araçlara da bayrak asıldığı görüldü.

        Kentte esnaflık yapan Sefa Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın zamanlamasının son derece iyi olduğunu söyledi.

        Harekata sonuna kadar destek verdiklerini anlatan Koca, "ABD, yıllardır orada toprağı parçalamaya çalışıyor. Bundan en fazla canı yanan ülke de Türkiye. Bu sorunların ortadan kalkması için bu operasyon tam yerinde oldu. Bir vatandaş olarak evimden tutun iş yerime kadar Türk bayrağımı astım. Oradaki vatan evlatlarımızı da Allah korusun. İnşallah ülkemiz bu belayı da başından def edecek. İnşallah bu sorunlar ortadan kalkacak ve ülkemiz huzur ve sükunet bulacak." dedi.

        Esnaf Hakan Şahin ise harekatı desteklediklerini belirterek, "Topraklarımızı korumak en doğal hakkımız. Gerekirse bugün TSK bizi çağırsa seve seve toprağımız için şehit olmaya hazırız. Tüm Mehmetçiklerimize Allah yardım etsin. 15 Temmuz'da nasıl vatanımızı koruduysak gerekirse bir daha gidip seve seve canımızı veririz. Topraklarımızı da kimseye böldürtmeyiz." diye konuştu.

        Malatya Valiliğinin çağrısına destek vererek evlerine, iş yerlerine ve arabalarına Türk bayrağı astıklarını aktaran Şahin, "Bayrak namusumuzdur, yere düşürtmeyiz." şeklinde konuştu.

        - Darende ve Kale'den de destek geldi

        Malatya'nın Darende ve Kale ilçesindeki vatandaşlar ev, iş yeri ve resmi kurumları ay-yıldızlı bayraklarla donattı.

        Darende'de esnaflık yapan İlyas Bedir, devletin ve ordunun her zaman yanında ve en büyük destekçisi olduklarını söyledi.

        Vatandaşlardan Abdullah İçli de ülke olarak büyük bir birliktelik yaşadıklarını ve operasyonu desteklediklerini ifade etti.

        İçli, her zaman galip gelen Türk ordusunun, bu operasyonu da en güzel şekilde tamamlayacağını aktararak, "Ailem ve ben Mehmetçiğimize bol bol dua edip destek veriyoruz. Evimizin her tarafına bayrak astım. Apartmanımızdaki komşularımız da aynı duyarlılıkla bayrak astılar. Devletimizin ve ordumuzun arkasındayız." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa